Ishockey øker mest

Vålerenga og Storhamar har kranglet mye den siste tida, etter at VIF påsto Hamar-laget la seg i E-ligaen mot Minsk. En ting er lagene imidlertid fortsatt enige om: Publikumsveksten i norsk hockey skyldes en jevnere og bedre eliteserie.

- Vi spiller bedre ishockey, landslaget er blitt bedre og i tillegg er det blitt større kniving helt i toppen med Frisk-Askers solide sesongstart, sier Vålerengas daglige leder Håkan Södergren til Dagbladet.

Skjerpet konkurranse

Han får støtte av Storhamars daglige leder Petter Salsten.

- Den knivingen det er i Oslo mellom Vålerenga og Frisk-Asker har ført til økt interesse rundt lokaloppgjørene. I tillegg har Frisk-Askers inntreden i toppen av norsk hockey ført til skjerpet konkurranse, sier Salsten.

  • Tidligere sesonger har det bare vært oppgjørene mellom Vålerenga og Storhamar som har hatt rekordbesøk. Det er fortsatt oppgjørene mellom de to gigantene som ligger på topp på statistikken.
  • Vålerenga hadde 3374 hjemme mot Storhamar, mens tilsvarende oppgjør samlet rekordstore 4029 tilskuere på Hamar. Oppgjøret mellom Vålerenga og Frisk-Asker trakk til sammenlikning 2825 tilskuere.

Østfold vil øke

I Sarpsborg og Fredrikstad har hockeyinteressen dalt en del i årets sesong. Men lokaloppgjøret mellom Sparta og Stjernen samlet pene 1828 tilskuere.

- Jeg tror interessen i Østfold vil øke. Både Stjernen og Sparta har satset mye på lokale spillere, og klarer de å kjempe seg ennå nærmere toppen av tabellen, vil klubbene trekke flere tilskuere, sier Petter Salsten.

Han trekker fram flere punkter til at Hamar-klubben har økt publikumstallet.

- Vi har fått fram flere profiler og spiller bedre ishockey. I tillegg inviterer vi ofte barne- og ungdomsskoleelever på kampene våre, sier Salsten.