Ishockey-VM avlyst

Neste VM arrangeres i 2021.

AVLYST: Herrenes ishockey-VM i Sveits er avlyst som følge av koronavirus-pandemien som herjer Europa. I 2019 jublet Finland for seier. Foto: JOE KLAMAR / AFP / NTB Scanpix
AVLYST: Herrenes ishockey-VM i Sveits er avlyst som følge av koronavirus-pandemien som herjer Europa. I 2019 jublet Finland for seier. Foto: JOE KLAMAR / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Herrenes ishockey-VM i Sveits er avlyst som følge av koronavirus-pandemien som herjer Europa. Dermed arrangeres neste VM i 2021.

Det ble bestemt på et styremøte i Det internasjonale ishockeyforbundet (IIHF) lørdag. Årets mesterskap skulle egentlig blitt spilt i Zürich og Lausanne fra 8.- til 24. mai.

IIHF ventet i det lengste med å ta en avgjørelse for herrenes A-VM, men konkluderte til slutt med det samme som de fleste av Europas ligaer: At det ikke kan spilles ishockey denne våren.

– Dette er en hard avgjørelse for ishockeyfamilien, men vi kan ikke annet enn å akseptere den, sier IIHF-president René Fasel.

– Koronaviruset er globalt problem, og det krever store tiltak fra regjeringer verden over for å slå det tilbake, sier Fasel til IIHFs hjemmeside.

Aksept

Gian Gilli, generalsekretær i hovedkomiteen sier at det ikke er noe annet å gjøre enn å akseptere beslutningen.

– Det er en selvsagt en stor skuffelse, men situasjonen er ekstraordinær, sier Gilli.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer