Illustrasjonsfoto: YSTAD/SVEINUNG UDDU Dagbladet
Illustrasjonsfoto: YSTAD/SVEINUNG UDDU DagbladetVis mer

Ishockeyforbundet avviste Kongsvinger-protest

Tønsberg med spillere som ikke var spilleberettiget.

Kongsvinger protesterte etter at Tønsberg benyttet seg av fire spillere uten arbeidstillatelse. Tirsdag ble protesten avvist av Norges Ishockeyforbund.

Forbundet konkluderer med at de fire Tønsberg-spillerne var spilleberettiget i kvalifiseringskampen mot Kongsvinger sist torsdag, skriver Glåmdalen.

Grunnen til det er at det ikke er formulert noe krav i ishockeyforbundets regelverk om at spillere må ha arbeidstillatelse for å være spilleberettiget.

Kongsvinger, som tapte den nevnte kampen 1-5, varsler allerede at de vil anke avgjørelsen. De mener at kampen skal annulleres, og at de skal tilkjennes en 5-0-seier og tre poeng.

- Vi mener at forbundet bidrar til ulovlig arbeid og fraskriver seg sitt ansvar. Vi mener de må ta tak i dette. Det er flere muligheter i regelverket, sier styreleder Stian Ellingen i Kongsvinger til Glåmdalen.

Fra før er det klart at Vålerenga har brukt canadierne Eric Chouinard og Brendan Brooks uten arbeidstillatelse. Også Rosenborg mistenkes for et tilsvarende overtramp. (©NTB)