Ishockeyforbundet får ros for håndtering av Mørk-saken

Flere spillere på U20-landslaget skal ha mottatt private bilder av Nora Mørk.

KRITISK: Nora Mørk er sterkt kritisk til håndballforbundets og idrettstoppenes håndtering av saken. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
KRITISK: Nora Mørk er sterkt kritisk til håndballforbundets og idrettstoppenes håndtering av saken. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Flere på U20-landslaget i ishockey mottok også private bilder av Nora Mørk, men ble raskt konfrontert med det av forbundet og slettet dem.

Tidlig i desember mottok apparatet rundt Mørk et skriftlig varsel om at de private bildene av håndballspilleren angivelig ble delt blant spillere på et yngre landslag, skriver VG.

Mørks far, Morten Mørk, kontaktet generalsekretær Ottar Eide i ishockeyforbundet, som umiddelbart tok det opp med manageren på U20-landslaget.

- De spilte kamp, men manageren tok det med spillerne og støtteapparatet i garderoben rett etter kampslutt. Det kunne ikke skjedd raskere, det var nærmest på timen, sier Eide.

Han understreker at det ikke ble noen stor diskusjon, og at ingen benektet hendelsen. Siden har det vært stille. Saken ble også tatt opp med A-landslaget som et forebyggende tiltak.

- Ottar Eide reagerte på instinkt, slik en leder skal gjøre. Han tok umiddelbare grep og sørget for å avgrense det som hadde skjedd, sier Morten Mørk til VG.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer