Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ishockeyforbundet fikk medhold

Namsretten har avvist Manglerud Stars krav om å få spille i eliteserien i ishockey kommende sesong.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi er naturligvis tilfreds med at retten er enig i vårt syn på dette spørsmålet, og håper saken nå er avgjort slik at vi alle kan konsentrere ressursene om de mange andre viktige oppgavene vi står overfor, sier generalsekretær Jon Haukeland i Norges Ishockeyforbund til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB)

– Men jeg vil understreke at vi ikke tar dette som noen stor triumf, og vi innrømmer at saken kunne vært håndtert bedre, fortsetter Haukeland.

– Jeg mener dommeren har lagt uriktig juss til grunn. I løpet av torsdagen vil vi vurdere hvorvidt vi tar saken videre til lagmannsretten, sier advokat for MS, Gunnar Martin Kjenner, til VG Nett.

Kort tid

Namsretten slår i dommen fast at Ishockeyforbundet hadde rett til å fatte de beslutninger som førte til at Trondheim IK beholdt sin plass i serien, og at tilbudet om plass til Manglerud Star ble trukket tilbake.

I sin vurdering legger retten blant annet vekt på at tilbudet var åpent for MS såpass kort tid at klubben ikke hadde rukket å innrette seg til spill i eliteserien, og at skadevirkningene for det øvrige hockey-Norge ville bli svært store hvis serien måtte gjøres om på et såpass sent stadium. Samtidig får forbundet kritikk for ikke å ha tatt tilstrekkelig forbehold i sitt opprinnelige tilbud til MS.

Tilbudt plass

Manglerud Star ble tidligere i sommer tilbudt plass i årets eliteserie som følge av at Trondheim ikke tilfredsstilte forbundets krav til økonomi. I tolvte time tok imidlertid trønderne grep og fikk de nødvendige midlene på plass. Dermed ga forbundet grønt lys for videre spill – til tross for at Manglerud Star hadde takket ja til den ledige plassen.

Oslo-klubben fikk på sin side beskjed om at opprykket likevel ikke ble noe av. Den beskjeden ble tung å svelge etter de lovnadene som var gitt, og klubben tok saken til Namsretten.

(ANB)

BLE TILBUDT PLASS: Namsretten mener M/S ikke har krav på å få spille eliteseriehockey, på tross av oslolaget først fikk plass.