Ishockeyforbundet lurt av falsk «KHL-kontakt»

Ville opprette et norsk lag i verdens nest beste liga.

LURT:  Generalsekretær i Norges ishockeyforbund, Jon Haukeland, bekrefter at de i dag har vært i møter med en falsk KHL-kontakt. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
LURT: Generalsekretær i Norges ishockeyforbund, Jon Haukeland, bekrefter at de i dag har vært i møter med en falsk KHL-kontakt. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det blir ingen norsk klubb i KHL med det første. Personen som møtte Norges Ishockeyforbund denne uken har ingen tilknytning til ligaen. Ishockeyforbundet var onsdag i møte med en person som hevdet han representerte det som er kjent som verdens nest beste ishockeyliga.

Bakgrunnen var at KHL skal ha ønsket å etablere et norsk lag.

- Vi er blitt forsøkt lurt. Vi tok møtet med en solid dose skepsis, og vi var ikke mindre skeptiske etterpå, sier generalsekretær Jon Haukeland til NTB.

NIHF har lenge forsøkt å få bekreftet om mannen virkelig kom fra KHL. Torsdag fikk forbundet opplyst av ligaledelsen at han ikke gjør det.

- Vi er tidligere blitt advart om at det er en del folk som påstår å representere KHL, og at vi bør være oppmerksomme på det. Derfor ønsket vi en formell henvendelse, forteller generalsekretæren. Mistanke Han forteller at forbundet reagerte på at henvendelsen kom fra en «merkelig» kanal. Derfor ba de om en offisiell bekreftelse på at han var tilknyttet ligaen.

Etter først å ha mottatt et brev som ikke var på et offisielt brevark, fikk de til slutt en bekreftelse på KHL-brevark.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer