Ishockeyforbundet lurt av falsk «KHL-kontakt»

Ville opprette et norsk lag i verdens nest beste liga.

 LURT:  Generalsekretær i Norges ishockeyforbund, Jon Haukeland, bekrefter at de i dag har vært i møter med en falsk KHL-kontakt. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
LURT: Generalsekretær i Norges ishockeyforbund, Jon Haukeland, bekrefter at de i dag har vært i møter med en falsk KHL-kontakt. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

Det blir ingen norsk klubb i KHL med det første. Personen som møtte Norges Ishockeyforbund denne uken har ingen tilknytning til ligaen. Ishockeyforbundet var onsdag i møte med en person som hevdet han representerte det som er kjent som verdens nest beste ishockeyliga.

Bakgrunnen var at KHL skal ha ønsket å etablere et norsk lag.

- Vi er blitt forsøkt lurt. Vi tok møtet med en solid dose skepsis, og vi var ikke mindre skeptiske etterpå, sier generalsekretær Jon Haukeland til NTB.

NIHF har lenge forsøkt å få bekreftet om mannen virkelig kom fra KHL. Torsdag fikk forbundet opplyst av ligaledelsen at han ikke gjør det.

- Vi er tidligere blitt advart om at det er en del folk som påstår å representere KHL, og at vi bør være oppmerksomme på det. Derfor ønsket vi en formell henvendelse, forteller generalsekretæren.
Mistanke Han forteller at forbundet reagerte på at henvendelsen kom fra en «merkelig» kanal. Derfor ba de om en offisiell bekreftelse på at han var tilknyttet ligaen.

Etter først å ha mottatt et brev som ikke var på et offisielt brevark, fikk de til slutt en bekreftelse på KHL-brevark.

Forbundet sjekket også med flere kontakter som kjenner til KHL-systemet. De kjente ikke til mannen, men på grunn av brevet kunne de ikke utelukke at han kom fra KHL.

Haukeland mener det derfor var grunn til å møte mannen.

- Siden vi fikk et brev som så vidt vi var i stand til å forstå var underskrevet av lederen i KHL og på et KHL-brevark, så var det godt nok til å ha et møte med vedkommende. Innholdet i møtet var sånn at skepsisen ikke ble mindre, forklarer han.

Generalsekretæren sier han ikke lar seg opprøre av at NIHF ble forsøkt lurt.

- Jeg er ikke så forbannet, men det var greit å få avklart vedkommendes status. Så sent som torsdag var vi i kontakt med det russiske forbundet og spurte om de kjente til vedkommende. De sa det samme. De kjente ikke navnet, men kunne ikke utelukke at vedkommende hadde tilknytning til KHL.

Stor interesse Onsdagens møte førte til mange medieoppslag både onsdag og torsdag.

Derfor sendte Haukeland følgende pressemelding til NTB torsdag kveld:

«Norges Ishockeyforbund registrerer at flere medier i dag spekulerer i muligheten for at den russiske ishockeyligaen KHL ønsker å etablere seg i Norge, basert på initiativ fra en person som har gitt seg ut for å representere KHL. Etter i lengre tid å ha forsøkt å få bekreftet vedkommendes tilknytning til KHL kan NIHF i dag bekrefte at en slik tilknytning ikke foreligger, og at vedkommende ikke representerer KHL på noe vis».

(NTB)