MÅ VENTE PÅ KHL-SVAR: Stefan Espeland, Daniel Sørvik og Rasmus Juell får ikke svar fra ishockeyforbundet om KHL-søknaden på en stund. 
Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
MÅ VENTE PÅ KHL-SVAR: Stefan Espeland, Daniel Sørvik og Rasmus Juell får ikke svar fra ishockeyforbundet om KHL-søknaden på en stund. Foto: Geir Olsen / NTB scanpixVis mer

Ishockeyforbundet vil ikke behandle VIFs KHL-søknad

Bekymret for økonomien i Get-ligaen.

Norges Ishockeyforbund (NIHF) har utsatt behandlingen av Vålerengas søknad om deltakelse i den russiske KHL-ligaen.

I en pressemelding sendt ut fredag ettermiddag begrunnes vedtaket i styremøtet torsdag 27. mars blant annet slik:

- NIHF ser i utgangspunktet positivt på at norske lag deltar i utenlandske serier på et høyere nivå enn den hjemlige Get-ligaen (eliteserien), men henvendelsen fra Vålerenga vedrørende mulig deltakelse i KHL realitetsbehandles ikke av NIHF på nåværende tidspunkt med bakgrunn i at risikoen for redusert verdi av Get med det man per nå vet oppleves større enn muligheten ved å få et lag i KHL.

NIHF skriver at de forutsetter å bli involvert i en eventuell videre prosess og gitt mulighet til å legge premisser for hvordan norsk ishockeys deltakelse i KHL skal utformes.

I pressemeldingen sier ishockeyforbundet at en forutsetning for deres anbefaling til norsk deltakelse i KHL vil være at flertallet av eliteserieklubbene er positive til et norsk lag i KHL.

Ishockeyforbundet er også usikre om dette er det rette tidspunktet for å få et norsk lag inn i KHL, sett i lys av den sikkerhetspolitiske situasjonen mellom Russland og vestlige land. Dette er et forhold de ønsker å avklare med utenriksdepartementet.

(NTB)