LEGGER OPP: Jelena Isinbajeva gir seg som idrettsutøver. Foto: Scanpix
LEGGER OPP: Jelena Isinbajeva gir seg som idrettsutøver. Foto: ScanpixVis mer

Isinbajeva legger opp. Kommer med nytt stikk til IAAF-sjefene: - Gud får være dommeren

Russeren er ferdig som toppidrettsutøver. Går inn i IOC.

(Dagbladet): Den russiske stavstjerna Jelena Isinbajeva (34) var illsint på Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) etter å ha blitt nektet OL-deltakelse på grunn av den kollektive dopingstraffen mot landet hennes.

Avgjørelsen fratok Isinbajeva muligheten til å vinne gull i det som kunne vært hennes tredje olympiske mesterskap på rad. I dag kunngjorde 34-åringen også at hun har konkurrert for aller siste gang. Samtidig kom hun med ny kritikk mot IAAF.

- Jeg er ingen dommer, jeg er ingen gud. Så hvis presidenten og de andre medlemmene av IAAF tror de har oppført seg ærlig mot meg og alle de rene russiske friidrettsutøverne, får de ha det på deres samvittighet. Gud vil være dommeren, sier Isinbajeva på en pressekonferanse gjengitt av Reuters.

Devaluerer OL-gullet

Isinbajeva hadde før OL stor tro på at hun ville vinne stavkonkurransen i Brasil og i tillegg slå hennes egen verdensrekord på 5,06.

Det får russeren til å si at kvinnen som tar gull i Rio ikke er en verdig vinner.

- Hvis man ser på det store bildet, kan man ikke kalle det for en ekte gullmedalje når man konkurrerer uten Isinbajeva. Jeg vil selvfølgelig gratulere vinneren, men jeg er sikker på at hun ikke vil føle at medaljen ikke helt er av gull.

Valgt inn i IOC

Til tross for at Isinbajeva ikke fikk den avslutningen på karrieren som hun ønsket, er hun stolt over det hun har oppnådd. Nå er hun også valgt inn i IOCs utøverkommisjon av atletene selv.

- Jeg er veldig glad for å ha klart å oppfylle drømmene mine. Jeg har vunnet alle mulige medaljer, alle mulige titler. Jeg vant tilliten og kjærligheten til fans verden over, sier Isinbajeva.