GIR SEG IKKE: Jelena Isinbajeva, stavdronningen framfor noen, hadde tenkt å avslutte karrieren med OL i Rio. Det får hun ikke. Nå har hun bestemt å ta IOC til Europadomstolen. Foto: Erik Mårtensson / SCANPIX / Kod 10400
/ NTB Scanpix
GIR SEG IKKE: Jelena Isinbajeva, stavdronningen framfor noen, hadde tenkt å avslutte karrieren med OL i Rio. Det får hun ikke. Nå har hun bestemt å ta IOC til Europadomstolen. Foto: Erik Mårtensson / SCANPIX / Kod 10400 / NTB ScanpixVis mer

Isinbajeva tar IOC til Europadomstolen

Etter OL-nekt.

Jelena Isinbajeva, stavdronningen framfor noen, hadde tenkt å avslutte karrieren med OL i Rio. Det får hun ikke. Nå har hun bestemt å ta IOC til Europadomstolen.

Det er aftonbladet.se som henviser til russiske R-Sport, som skriver at 34-åringen som har vunnet både VM- og OL-gull tidligere og som holder stavrekorden for kvinner, ikke slår seg til ro med at hun er en av 68 russiske friidrettsutøvere som ikke får lov til å delta i OL av Den internasjonale olympiske komiteen (IOC).

- Den beslutningen IOC har fattet er ikke riktig, verken mot Isinbajeva eller mot noen av de andre i det russiske friidrettslandslaget, sier stavdronningens trener, Jevgenij Trofimov.

Det var etter at det ble avslørt systematisk doping i russisk friidrett med røtter helt inn i statsapparatet at Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) reagerte og utestengte russerne. Denne utestengelsen er senere bekreftet av IOC.

- Isinbajeva fortsetter å trene, men hun tror ikke det kan komme en avgjørelse fra Europadomstolen før OL i Rio starter. Hun satser på å få oppreisning.

Den russiske sportsministeren Vitalij Mutko støtter stavdronningen sin. Han har skrevet brev til IAAF-president Sebastian Coe og understreker det urettferdige i at Isinbajeva blir utestengt. Det er snakk om en utøver som har levert mengder av dopingprøver, men aldri blitt tatt eller mistenkt for å ha gjort noe galt.

(NTB)