KONTROVERSIELL STRAFFE: Udinese-spillerne protesterte voldsomt, med rette, på straffesparket Milan ble tildelt tre minutter på overtid. Mario Balotelli brydde seg fint lite om det, og gjorde som han alltid gjør fra ellevemeteren: Satte ballen i mål. Foto:  (AP Photo/Antonio Calanni)
KONTROVERSIELL STRAFFE: Udinese-spillerne protesterte voldsomt, med rette, på straffesparket Milan ble tildelt tre minutter på overtid. Mario Balotelli brydde seg fint lite om det, og gjorde som han alltid gjør fra ellevemeteren: Satte ballen i mål. Foto: (AP Photo/Antonio Calanni)Vis mer

Iskald Balotelli frelste Milan med kampens siste spark

To scoringer og ville jubelscener i debuten.

Milan - Udinese 2-1

(Dagbladet): Mario Balotelli bidro bare med én scoring for Manchester City i 2012/13-sesongen før han ble hentet til favorittklubben Milan tidligere denne uka.

I sin nye klubb doblet han det antallet i det som ikke kan kalles annet enn en legendarisk debut mot Udinese i kveld - der han ble matchvinner med kampens siste spark på ballen tre minutter på overtid.

- Jeg er glad for at det endte på denne måten, for jeg spilte en god kamp. Vi er sterke offensivt, selv om jeg ikke har spilt så mye og beina kjentes tunge. Jeg må jobbe for å komme i bedre form, sier han til Football Italia.

KARAKTERISTISK FEIRING: Balotelli ble stående på straffemerket med armene utslått, før lagkameratene kastet seg over ham. Foto: (AP Photo/Antonio Calanni)
KARAKTERISTISK FEIRING: Balotelli ble stående på straffemerket med armene utslått, før lagkameratene kastet seg over ham. Foto: (AP Photo/Antonio Calanni) Vis mer

Balotelli hadde selv framspillet til Stephan El Shaarawy, som ifølge dommeren ble taklet uregelmessig inne i 16-meteren. Reprisene viste at avgjørelsen i beste fall var tvilsom, og at Udinese-forsvareren i all hovedsak traff ballen.

Fra straffemerket har Balotelli aldri misset i sin profesjonelle karriere. Og han gjorde det selvsagt heller ikke nå.

Faktisk var han så avslappet at han sjonglerte og trikset med ballen på straffemerket mens protestene - som naturlig nok var mange - roet seg. Og da dommeren blåste i fløyta, ventet han ut keeperen som vanlig og trillet kula i motsatt hjørne.

Så ble han stående på krittmerket og juble, mens lagkameratene fløy på ham i gledesrus.

WHY ALWAYS ME? Balotelli ble tatt imot som en helt av Milan-fansen allerede ved ankomst, og står enda høyere i kurs nå. Foto: EPA/DANIEL DAL ZENNARO
WHY ALWAYS ME? Balotelli ble tatt imot som en helt av Milan-fansen allerede ved ankomst, og står enda høyere i kurs nå. Foto: EPA/DANIEL DAL ZENNARO Vis mer

Det ble det siste som skjedde i kampen, og en veldig fornøyd Balotelli smilte mer enn vi har sett ham gjøre til sammen de siste månedene.

Allerede før straffedramatikken var debuten hans på mange måter en suksess.

Han trengte bare 24 minutter på å finne nettmaskene.

El Shaarawy kom seg til dødlinja og slo 45 grader ut i feltet, der Balotelli brukte venstrebeinet sitt til å banke ballen i nærmeste hjørne.

DEBUTSCORING ETTER 24 MINUTTER: Her sender Mario Balotelli Milan i ledelsen med et kontant skudd med venstrebeinet. Da var det spilt i 24 minutter - og det skulle bli enda bedre. Foto: AFP PHOTO / ALBERTO LINGRIA
DEBUTSCORING ETTER 24 MINUTTER: Her sender Mario Balotelli Milan i ledelsen med et kontant skudd med venstrebeinet. Da var det spilt i 24 minutter - og det skulle bli enda bedre. Foto: AFP PHOTO / ALBERTO LINGRIA Vis mer

Egentlig skulle han starte på benken mot Udinese, men da Giampaolo Pazzini fikk føling med en strekkskade under oppvarmingen, fikk han sjansen fra start. Faktisk kunne 22-åringen scoret allerede etter 30 sekunder, da han stormet forbi et par motspillere og skjøt centimeter utenfor.

Balotelli stortrivdes som «den største gutten i sandkassa» i Milan-angrepet, og hadde flere andre forsøk i løpet av kampen som kunne endt med scoring. Fem minutter før full tid plasserte han et frispark fra langt hold inne ved hjørnet, men Udinese-keeperen fikk slått ballen til corner.

Giampiero Pinzi så ut til å fikse poeng for Udinese ti minutter etter pause, da han skjøt via en Milan-spiller og i mål.

Men Balotelli fikk siste ord - og forlot banen som den store seierherren.

«Rossioneri» er nå nummer fem i Serie A med 40 poeng, 12 poeng bak serieleder Juventus.