Iskald beregning eller sleivtreff, Tettey?

- Utrolig at folk spør hver gang, sier Rennes-proffen. Se målet og døm selv.

RUNDLURTE KEEPER: Alexander Tettey dro elegant av en midtstopper før han lobbet ballen over keeper med andreberøringen. Men om alt var med vilje? - Om det var sleivtreff får andre bedømme, svarer 24-åringen selv. Foto: YouTube
RUNDLURTE KEEPER: Alexander Tettey dro elegant av en midtstopper før han lobbet ballen over keeper med andreberøringen. Men om alt var med vilje? - Om det var sleivtreff får andre bedømme, svarer 24-åringen selv. Foto: YouTubeVis mer

Se Tetteys scoring mot Arles HER! (ca. 15 sekunder ut i videoen)

(Dagbladet): Strekkproblemer i begge lår spolerte det meste av høstsesongen for Alexander Tettey (24).

2011 har startet langt mer oppløftende: Først scoret han to ganger da Rennes knuste Cannes 7-0 i cupen, så lobbet han inn ledermålet i seriekampen mot Arles-Avignon og serverte en målgivende til det andre sist helg.

- De siste ukene har ikke vært mer enn en vanlig uke, selv om jeg både har startet to kamper og scoret mål. Men det har selvsagt vært artig å score mine første mål for klubben. Det har vært en liten lettelse, skriver Tettey i en mail til Dagbladet.

Lekkerbisken
Ved første øyekast så målet mot Arles ut som en sjelden lekkerbisken: Et godt løp inn i mellomrommet ble belønnet med en like god pasning, men midtstopperen så ut til å ha situasjonen under kontroll.

Tettey dro seg likevel elegant fri med sin første touch, før han brukte den andre til å lobbe over en utrusende keeper fra 16 meter - attpåtil med feil fot.

24-åringen så imidlertid ikke ut til å være helt i balanse i skuddøyeblikket, og selve avleveringen minnet kanskje vel så mye om en sleiv som en iskald beregning.

- Kan du oppklare?

- He-he. Hver gang jeg scorer jeg scorer et fint mål får jeg alltid spørsmål om det var meninga. Det er helt utrolig! Jeg kan ikke si mer enn at jeg er veldig glad for målet. Om det var sleivtreff får andre bedømme, svarer Tettey med et smilefjes.

- Jeg er en mye bedre spiller
Det spiller uansett mindre rolle. Tettey er tilbake for fullt etter sju frustrerende måneder der den ene skaden har avløst den andre, og der han bare har fått sporadiske opptredener i den rødsvarte drakta.

- Tettey? Jeg har alltid sagt at det er en god spiller og at han burde spille fra start. Han har fått større selvtillit når det gjelder vår spillestil, sa trener Frédéric Antonetti etter den siste kampen, ifølge NRK.

24-åringen selv har ingen forklaring på hvorfor han har vært mer skadeforfulgt i Rennes enn i Rosenborg, og forklarer det med uflaks. Han er imidlertid helt sikker på at han er en bedre spiller nå enn han var på Lerkendal.

- Jeg er blitt kjempemye bedre nå enn jeg var da jeg kom til klubben og byen (i 2009). Jeg vet ikke om jeg er en ny spiller, men jeg er blitt mye bedre på mange ting. Sånt kommer av seg selv når man spiller med gode spillere og i en bedre liga, skriver Tettey, og understreker for sikkerhets skyld at «RBK også har gode fotballspillere».

Tenker ikke på Danmark-kampen
Rennes ligger for øyeblikket på en tredjeplass i den franske ligaen, fire poeng bak serieleder Lille og ett poeng bak PSG. Det betyr at de for alvor er med i kampen om en Champions League-plass neste sesong - og kanskje også et seriegull?

- Målet vårt er europacupplass etter sesongslutt. Det vil si topp fem. Jeg håper virkelig at vi klarer det, melder Tettey.

- Hva med landslaget, tenker du mye på å være med når Norge møter Danmark i EM-kvalik i mars?

- Jeg tenker ikke på det, men på å holde meg skadefri og spille på klubblaget. Det er det viktigste, for det er i så fall prestasjonene der som kommer til å få meg inn på landslaget.

ENDELIG SKADEFRI: Etter sju måneder hvor den ene skaden har avløst den andre, er Alexander Tettey endelig tilbake i storform. Foto:     AFP PHOTO DAMIEN MEYER
ENDELIG SKADEFRI: Etter sju måneder hvor den ene skaden har avløst den andre, er Alexander Tettey endelig tilbake i storform. Foto: AFP PHOTO DAMIEN MEYER Vis mer