Iskald finish

LONDON (Dagbladet): Fulham-Liverpool 0-2. John Arne Riise ble pepet ut, Fulham spilte five-a-side og Liverpool hadde flaks. Kampens høydepunkt var finnen Jari Litmanens iskalde finish.

Litmanen kom innpå for Nicolas Anelka da det gjensto ti minutter. Anelka hadde i det 13. minutt sørget for Liverpool-ledelse ved å score et mål som han skapte ut av ingenting.

Litmanen ordnet også et mål dønn aleine. Fulham hadde et visst press framover for å forsøke å kapre ett poeng. Alle ville være med på det, også keeper Edwin van der Sar som lekte utespiller.

Det skulle han kanskje ikke ha gjort.

Litmanen lurte en heading forbi van der Sar, som var nesten ute ved midtstreken. Den tekniske veteranfinnen var plutselig aleine, og målet var åpent. Litmanen gjorde det han skulle.

Går for gull

Liverpool-manager Phil Thompson var meget godt fornøyd med tre poeng i går. Han tror fortsatt det er godt mulig at ligagullet kan havne i havnebyen.

Liverpools 90 minutter går ikke inn i deres skrytebok, men hvem husker vel slikt så lenge det blir seier?

Fulham på Craven Cottage er aldri noen enkel motstander, sjøl om de har langt igjen til å kunne true de fire store i engelsk fotball. Til det har manager Jean Tigana handlet inn for mye utenlandsskrot.

Riisepiping

Hjemmefansen var frustrerte, og da var det godt å kunne pipe litt på en nordmann, John Arne Riise. Årsaken er som kjent at Riise i siste minutt trakk seg fra å bli en fulhamer i fjor. Slikt glemmes ikke av de med engelske fotballhjerner. Riise spilte for øvrig middels på venstre midtbane.

  • Årets kamp om ligagullet ser ikke ut til å bli en enkel reise for noen av toppklubbene, så vi må nok vente helt til mai måned for å se hvem som sitter igjen med den lengste Pinocchio-nesa: sir Alex Ferguson, Bobby Robson, Arsene Wenger eller Phil Thompson.
UTMANØVRERT: Fulhams keeper Edwin van der Sar er skikkelig på bærtur, og Jari Litmanen setter ballen elegant i mål fra spiss vinkel.