Iskald Hanne i norsk ordkrig

SEVILLA (Dagbladet :på nettet): Hanne Haugland (31) tok føringa under kveldens dramatiske høydekvalifisering. Haugesunderen hadde ikke lyst til å hoppe mer, og sammen med de andre hopperne stod hun over 1.94. Da truet den norske juryformannen Egil Gulliksen med diskvalifisering. Det endte heldigvis bra.

Haugesunderen mente at jentene kunne avslutte kvalifiseringen på 1.92 meter forde det bare var tretten hoppere som hadde hoppet så høyt. Det var ikke dommerne enige i, og i minst et kvarter diskuterte Hanne med den ene etter den andre dommeren. De kom til slutt til enighet.

- Det var ikke mange som skjønte noe, og Gulliksen truet med at jeg skulle bli diskvalifisert, forteller Hanne. Det gikk ikke.

- Det var tretten hoppere som hadde gått over 1.92. Da var det ingen vits i å hoppe videre for å slå ut en, forklarer Hanne.

Men juryformann Gulliksen truet med at hele kvalifiseringen kunne bil kjent ugyldig.

- Det kunne ingen hindre oss i. Vi løste det på den måten at vi bare trakk oss fra videre hopping. Det kunne ingen hindre oss i. nå er vi tretten som hopper i finalen, smiler Hanne.

I bra form

Hanne hoppet lett over 1.80, 1.85 og 1.89 i første forsøk.

- Jeg føler meg bra og har alle muligheter. Jeg må justere litt på tilløpet før finalen fordi underlaget er så raskt, forteller den regjerende verdensmesteren fra Athen i 1997.

Bortsett fra den sørafrikanske jenta gikk alle favorittene til finalen. Mens høydkvalifiseringen ble kraftig forkortet kraftig etter at Hanne Haugland tok kommandoen. På den måten slapp jentene å gjøre flere hopp enn høyst nødvendig.

Søndag er 31-åringen klar for høydefinalen. Kanskje blir det gull igjen!