Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Iskald innbytter frelste bergenserne: - En av de viktigste scoringene i Branns historie

Senket Bryne like før slutt.

• Brann - Bryne 2-1 (1-1)

(Dagbladet): Brann hadde spilt 11 ligakamper uten tap etter det forsmedelige 0-4-tapet hjemme for serieleder Sogndal.

Bergenslaget hadde før kveldens kamp seks poeng opp til serielederen på en tredjeplass, og kniver med Kristiansund om den viktige andreplassen som vil gi opprykk til Tippeligaen neste sesong.

Det håpet så ut til å få et skikkelig skudd for baugen i kveld, for det sto lenge 1-1 på måltavla i Bergen. Men et iskaldt straffespark like før slutt sørget for stor jubel til hjemmelaget.

Brann møter nettopp Kristiansund i neste runde, en kamp som blir svært viktig for begge lag i jakten på direkte opprykk. Begge står nå med 46 poeng i OBOS-ligaen. Det er altså duket for festaften i Kristiansund.

God start Allerede etter åtte minutter fikk hjemmelaget Brann en pangstart i kveld. Glitrende veggspill førte til at Steffen Skålevik ble spilt igjennom. Avslutningen var det høy klasse over, og hjemmefansen kunne strekke armene i været.

Pasningen kom fra tidligere Start-spiller Amin Nouri.

- For en pasning, for en assist, for et løp. Dette er grunnen til at han ble hentet til Brann, strålende gjort, mente TV 2-kommentator Jesper Mathisen om scoringen, og forarbeidet til sin tidligere lagkamerat Nouri.

Etter scoringen fortsatt Brann å kjøre på. Midstopper Acosta hadde blant annet en stor mulighet etter snaut 25 minutter, men viste hvorfor jobben hans er å hindre scoring fremfor å sette ballen i nota selv.

Scoret med smerter Men Bryne slo tilbake like før hvilen etter å ha kommet mer med i kampen.

Magnus Retsius Grødem fikk en smell i kragebeinet, og fikk beskjed av Brann-legen om at han måtte forlate banen fordi det ikke var forsvarlig å spille videre. Men 17-åringen nektet å gi seg, til tross for smerter, og løp ut på gressmatta igjen etter en rask undersøkelse.

Og det var nettopp 17-åringen som utliknet like før hvilen da han stanget ballen i nettmaskene etter et innlegg fra Skartun.

- Først sa legen at jeg var ferdig, så sa jeg at jeg ville prøve. Så scoret jeg på den første sjansen, sier Grødem selv til TV 2 Zebra.

- Det er jo en fantastisk prestasjon, mente kommentator Jesper Mathisen.

Gikk av Etter 56 minutter var det imidlertid slutt for målscoreren, som ble byttet ut.

Brann virket preget av utlikningen like før pause, for de røde klarte ikke å skape stort i den andre omgangen. Et kresent hjemmepublikum begynte også å vise at de ikke likte det de så på gressmatta i Bergen.

Tjue minutter før slutt fikk innbytter Kristoffer Barmen en stor mulighet, men Bryne-keeper Anders kristiansen sto i veien. Like etterpå ble også ballen klarert nærmest på Bryne-streken.

I håp om en etterlengtet scoring kom Azar Karadas innpå, og det var den høyreiste spilleren som skaffet Brann straffespark med fem minutter igjen av ordinær tid, da han ble holdt i boksen.

Kristoffer Barmen la ballen på krittmerket, og satte ballen iskaldt i mål.

- Dette kan være en av de viktigste scoringene i Branns historie, mente Jesper Mathisen.

Stort press Mannen som scoret fra ellevemeteren innrømmer at han kjente på presset.

- Det er litt av et press. Det går noen tanker gjennom hodet, sier Barmen til TV 2 Zebra.

- Det er veldig surt, mente Bryne-trener Gaute Larsen om scoringen som avgjorde kampen.

Samtidig så serieleder Sogndal ut til å kaste bort en komfortabelt 2-0-ledelse mot Strømmen i den andre kveldskampen i OBOS-ligaen. Men en sein scoring sørget for 3-2-seier til hjemmelaget som topper ligaen med 52 poeng.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling