FINALEKLAR: Aleksander Østereng (20) leverte et solid førsterun og tok seg til slopestylefinale i snowboard-VM med 2.-plass i semifinalen fredag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
FINALEKLAR: Aleksander Østereng (20) leverte et solid førsterun og tok seg til slopestylefinale i snowboard-VM med 2.-plass i semifinalen fredag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer

Iskald Østreng klar for slopestylefinalen

Tok andreplass i semifinalen.

Aleksander Østereng (20) leverte et solid førsterun og tok seg til slopestylefinale i snowboard-VM med 2.-plass i semifinalen fredag.

20-åringen var eneste norske deltaker i semifinalen, men lot ikke presset gå innpå seg. Han forklarte at han var mest opptatt av å gjøre triksene sine bra, men fikk en bonus i form av avansement.

Østereng kjørte trygt, men godt og ledet etter første forsøk med 75,4 poeng. Landslagssjef Thomas Harstad sier at han er klar over Østerengs kvaliteter, men at det ikke var selvsagt å gå videre i en så hard konkurranse.

- Det var et knallbra førsterun. Han holdt igjen litt, men det var smart. Jeg visste han kunne klare det. Nå må han bare dra fram de aller beste triksene i finalen, så kan det holde til medalje, sa Harstad til NTB.

Skyggeproblem I annet run leverte amerikanske Chas Guldemond et godt løp og vant heatet med 81,6 poeng. Canadiske Mark McMorris knep tredjeplassen.

Østereng kjørte godt også i siste forsøk, men fikk som flere andre problemer på siste hopp og gikk i bakken. Utøverne fikk øynene i sola og så lite av den skyggelagte hoppkanten.

- Jeg så ikke hoppet, utbrøt Rykkinn-gutten ved målgang.

I det første finaleheatet var Tonteri Roope sterkest. Finnen vant med 85,5 poeng. Bak fulgte Sebastien Toutant med 85,3 og Seppe Smits med 83,4.

Småskuffet sjef Søndagens slopestylefinaler kjøres med én norsk utøver i hver klasse.

Veteranen Kjersti Buaas tok en plass blant de 10 beste kvinnene tidligere fredag. Landslagssjefen innrømmer at han gjerne hadde sett flere nordmenn i finalene.

- Jeg hadde ventet at vi hadde hatt flere. Jeg synes iallfall at vi burde hatt et par til i finalen. Men jeg er fornøyd med at vi iallfall har to, sa Harstad.

(NTB)