STRÅLTE: Mark Cavendish strålte om kapp med sola etter seieren sin på Utah Beach. Foto: REUTERS/Juan Medina
STRÅLTE: Mark Cavendish strålte om kapp med sola etter seieren sin på Utah Beach. Foto: REUTERS/Juan MedinaVis mer

Iskald ro og kløkt banet vei for Cavendish i gult

31-åringen leste oppløpet best og sikret seg gul trøye for første gang.

UTAH BEACH (procycling.no): En rør og smørblid Mark Cavendish hadde den snart ett år gamle sønnen Frey David i armene da han ble eksortert bort fra podiet etter karrierens første opptreden i gul trøye.

Familiemannen fra Isle of Man synes det var spesielt endelig å nå milepælen i nærvær av sin lille familie.

Datteren Deililah Grace (4) har ved to anledninger sett pappa kjempe om gult tidligere, men begge sjansene ble skuslet bort.

- Hun er min største kritiker, fortalte Cavendish pressen etterpå.

- Hun baserer prestasjonene min etter hva slags blomsterbuketter jeg tar med meg hjem. Heldigvis er det gule blomstene veldig fine, så hun blir nok fornøyd med dem, sa briten til procycling.no og resten av pressekorpset.

Konkurrenter fintet ut av vinden
Det var virkelig en solid prestasjon han leverte, lørdag. Som det også ble konstatert i målområdet i forkant av spurten, endret vindretningen seg noe underveis.

Tidligere på dagen blåste de medvind, men da sykkelsportens piloter skulle entre scenen, kom den dels midt imot eller skrått fra siden.

En som selvsagt merket seg det var mannen med 26 etappeseirer fra Tour de France tidligere i karrieren. Cavendish fikk et opptrekk fra Edvald Boasson Hagen og Mark Renshaw, men forklarte at han valgte å forlate hjulet til nordmannen.

- Jeg så at Edvald kjørte full pinne, men jeg tenkte at jeg ikke ville gå ennå så jeg slapp bakhjulet hans.

Rudsbygdingen gikk så i bakken i en velt som også felte Michael Mørkøv og Sam Bennett.

Tok nytte av Sagan
En relativt rotete spurt ved Utah Beach startet med rot i opptrekket til Etixx-Quick Step.

Marcel Kittel kom seg tilbake igjen, og angrep fra dypet sammen med Peter Sagan. Da slovaken la seg ut til høyre, og Kittel fortsatte rett fram - slo den drevne Dimension Data-rytteren til.

Han tettet luka opp til Sagan og passerte ham på innsiden med 75 meter igjen til mål.

- Det var ganske heldig for meg at Sagan laget en liten luke ute til høyre. Jeg var nødt til å ta den sjansen. Kittel oppnådde sin topphastighet, og fadet litt ut. Jeg var litt heldig som fikk hjulet hans. Jeg forsøkte å gi det jeg hadde fram til streken, og håpet at ingen skulle klare å passere meg på de siste meterne. Jeg så streken komme nærmere og følte meg veldig bra, sier Cavendish.

- Vondt å treffe asfalten i så stor fart
Søndag er det ventet at Edvald Boasson Hagen skal i aksjon for Team Dimension Data.

Han slapp relativt heldig unna velten som skjedde 500 meter unna mål:

- Jeg har skrubbsår og er forslått, men jeg har ingen andre plager enn det. Men det var ubehagelig. Det er vondt å treffe asfalten i så stor fart, sier han til procycling.no.

Cavendish presiserte under pressekonferansen at han er nødt til ære den gule ledertrøya under søndagens etappe, men utbroderte ikke mer rundt hva han mente med det.

- Det er en god mulighet for Edvald. Vi får se hvordan ting utvikler seg. Vi har en spurt dagen etter og, påpekte Cavendish.

Han passet også på, noe han ofte gjør når han er i godt humør, å rose lagakameratene sine for jobben de la ned for ham.

- Jeg har tre av rytterne jeg har stolt mest på i løpet av karrieren min. Jeg har Bernhard Eisel, Edvald og Mark Renshaw. I finalen hadde jeg også Reinhardt Janse Van Rensburg. Det er en ganske formidabel støtte å ha. De jobbet sokkene av seg, de fire guttene for meg i dag. Det var viktig for meg å levere varene mot slutten, og det maktet jeg å gjøre.

Følg søndagens etappe direkte hos procycling.no!

Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.