Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Iskald Sinclair sendte walisiske Swansea til engelsk Premier League

Tilbake i toppdivisjonen etter 28 års fravær.

ISKALD: Scott Sinclair scoret tre ganger - to fra straffemerket - da Swansea rykket opp til Premier League. Foto: SCANPIX/REUTERS/Suzanne Plunkett
ISKALD: Scott Sinclair scoret tre ganger - to fra straffemerket - da Swansea rykket opp til Premier League. Foto: SCANPIX/REUTERS/Suzanne Plunkett Vis mer

(Dagbladet): Reading - Swansea 2-4.

Han var ikke mye involvert, Scott Sinclair, i opprykksfinalen mellom Reading og Swansea på Wembley, men den tidligere Chelsea-lærlingen skulle likevel vise seg å bli høyst avgjørende da waliserne sikret opprykk til Premier League.

Med sine tre scoringer - to av dem fra straffemerket - ble 22-åringen den store helten da Swansea ble klare for den engelske toppdivisjon for første gang siden de rykket ned i 1983.

- Jeg er helt skjelven. All ære til gutta. Dette er rett og slett fantastisk, sier tremålsscorer Sinclair.

Sinclair scoret to ganger i løpet av ett minutt halvveis i første omgang, før Stephen Dobbie trygget ledelsen like før pause.

Nesten-comeback Kampen syntes død og begravet halvveis på stillingen 0-3, men Reading mobiliserte voldsomt etter pause og fikk uttelling bare fire minutter ut i omgangen da Noel Hunt stanget inn en corner ved første stolpe.

Ikke lenge etter senere sviktet markeringen i Swansea-forsvaret atter en gang da Matthew Mills uforstyrret headet inn nok en redusering, nok en gang etter corner.
 
Da virket waliserne å være fullstendig i oppløsning, og Reading kom fryktelig nær en utligning da Jem Karacan smalt ballen i stolpen etter et klokkerent treff.

Milliardbutik Reading, som rykket ned fra Premier League i 2008, må imidlertid vente enda litt til med et gjensyn med øverste divisjon, for da Andy Griffin mistet hodet og braste inn i Fabio Borini bakfra med 11 minutter igjen å spille, fikk Scott Sinclair en matchball han skulle ta godt vare på.

HYLLET AVDØD LAGKAMERAT: Swansea-spillerne feiret opprykket med en t-skjorte-hyllest til sin tidligere lagkamerat Besian Idrizaj som døde av hjertestans i mai i fjor.Foto: SCANPIX/REUTERS/Suzanne Plunkett
HYLLET AVDØD LAGKAMERAT: Swansea-spillerne feiret opprykket med en t-skjorte-hyllest til sin tidligere lagkamerat Besian Idrizaj som døde av hjertestans i mai i fjor.Foto: SCANPIX/REUTERS/Suzanne Plunkett Vis mer

Straffesparket ble plassert godt utenfor Reading-keeper Adam Federicis rekkevidde, og med en tomålsledelse kunne Swansea kontrollere inn til opprykk.

Dermed slår de følge med Queens Park Rangers og Norwich som tok de to øverste plassene i The Championship, og kan gjøre krav på sin del av milliardkaka Premier League.

- Det er fantastisk. Supporterne våre var helt utrolige, og det er godt å kunne betale tilbake tilliten i form av opprykk. Det var en stor, stor kamp, og disse spillerne fortjener å være i Premier League. Vi, Norwich og QPR kommwe til å gjøre ære på Championship og forsøke å vise oss fra vår beste side, sier Swansea-manager Brendan Rodgers, som hadde et kort opphold som Reading-manager i 2009, til Sky Sports, ifølge Sporting Life.

- Å få være en del av av dette laget, å skrive historie og å hjelpe et lag fra Wales til Premier League er en ære, sier målscorer Dobbie.