Iskrigen

Sist Norge arrangerte B-VM på hjemmebane, ble det opprykk til A-pulja. Nå satser landslagstrener Roy Johansen på ønskereprise 15 år etter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Landslaget er blitt mye mer samkjørt i vinter, og tar nye steg hele tida. Vi kommer til å rykke opp, spørsmålet er bare når det vil skje. Håpet er å greie det i år, men da kan vi ikke tape en eneste kamp, sier landslagstrener Roy Johansen til Dagbladet

- Hviterussland tøffest

- Det gjelder å være på hogget hele tida. Hviterussland rykket ned fra A-pulja i fjor, og blir den store bøygen. Bare puljevinneren rykker opp. Slik systemet er nå, er det mye vanskeligere å rykke opp i A-pulja enn å holde seg der, sier Roy Johansen.

Nederland, Storbritannia, Ungarn og Belgia er de øvrige VM-motstanderne. Ifølge landslagstreneren skal laget kjennetegnes gjennom engasjement, entusiasme og disiplin.

- Vi skal være tette bakover, ha raske spillevendinger og være på gjennombrudd hele tida. Spillerne skal være sterke foran begge målene, effektive i angrep og ha høyt tempo i spillet, sier Roy Johansen.

Norges VM-kamper

Ishockey-VM divisjon 1 gruppe A går på Jordal Amfi 12. til 18. april. Alle Norges kamper går direkte på Viasat Sport 1.
12. april: Belgia- Hviterussland 12.30, Storbritannia- Ungarn 16.00, Nederland-Norge 19.30.
13. april: Ungarn- Belgia 12.30, Hviterussland- Nederland 16.00, Norge- Storbritannia 19.30.
15. april: Hviterussland-Storbritannia 12.30, Belgia-Nederland 16.00, Norge- Ungarn 19.30.
16. april:
Nederland- Storbritannia 12.30, Ungarn- Hviterussland 16.00, Norge- Belgia 19.30.
18. april: Storbritannia- Belgia 12.30, Ungarn- Nederland 16.00, Hviterussland- Norge 19.30.

Belgia dårligst

Bare Belgia antas å være lett match for de norske hjemmefavorittene.

- Ellers er det tøft hele veien.

To av VM-motstanderne har Norge tapt mot i Euro Ice Hockey Challenge, som endte med to seirer og to andreplasser. Landslaget vant turneringa i Nederland og på Gjøvik, og ble nummer to i Danmark og Polen.

- Tre millioner

- Nederland, som vi møter i mandagens åpningskamp, tapte vi 4- 6 mot i den første turneringa. Hviterussland, som er motstander i den siste kampen 18. april, røk vi 3- 5 mot i Polen like før jul. Storbritannia har vi slått med ett mål i de to siste VM-ene, og Ungarn tapte vi for i VM for to år siden, sier Roy Johansen.

For Ishockeyforbundet betyr opprykk et sted mellom tre og fem millioner kroner.

- Foruten økonomisk gevinst vil det gi økt medieoppmerksomhet, flere rekrutter og større sponsorinntekter. Rykker vi opp, er jeg komfortabel med å si at det betyr tre millioner kroner, sier ishockeypresident Bjørn Ruud til Dagbladet.

- Selv om vi er gode i B-pulja og blir nummer to, får vi cirka en million mindre enn om vi er en dårlig A-nasjon og ender på 13.-14. plass.

VM-budsjettet er forsiktig, og lyder på cirka to millioner. Det betyr ni tusen tilskuere for hele mesterskapet.

- Da vi søkte om arrangementet, var det av sportslige grunner. Tanken bak de billige billettene, er at det er viktigere med fulle hus enn å tjene mye penger. Allerede en måned før VM passerte forhåndssalget 10000, sier Ishockeyforbundets generalsekretær Terje Jørgensen til Dagbladet.

Nå gleder vi oss til at festen skal starte, sier han. Publikumskapasiteten på Jordal Amfi er 4750 tilskuere.

Tøffe tak:Hviterussland rykket ned fra A-pulja i fjor, og blir den største bøygen for Norge i kampen om opprykk. her fra OL-kvalifiseringen mot hvite-russerne i 2001, som Norge tapte 3-7

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer