«Iskrigerne» fikk juling foran 7000 tilskuere

Mens Oilers gikk på stortap.

FULL JUBEL:  Storhamar-spillerne jubler etter at Joakim Jensen har sendt laget i ledelsen mot Vålerenga. Foto: Fredrik Olastuen /Icing.no
FULL JUBEL: Storhamar-spillerne jubler etter at Joakim Jensen har sendt laget i ledelsen mot Vålerenga. Foto: Fredrik Olastuen /Icing.no Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Storhamar - Vålerenga 4-2 (2-0, 0-1, 2-1)

(Dagbladet): Storhamar inviterte til romjulsfelst mot Vålerenga. Og seieren søndag over mjøsrivalen Lillehammer fikk virkelig fart på Hamar-folket. I OL-Amfien var det ikke et ledig sete, og Vålerenga som slo Lørenskog 5-1 hjemme søndag stilte med en rekke busser.

Foran fullsatt hall innfridde de gule og blå.

- Det betyr mye for en gammel mann å få være med på sånne kvelder som dette. Jeg blir så stolt og glad når jeg ser hvordan utlendingene kommer hit og jobber for klubben. Jeg får nesten en klump i halsen, sier Storhamar-veteranen Pål Johnsen til Hamar Arbeiderblad.

- Dette er den deiligste seieren jeg har vært med på mot Vålerenga i seriespill. Det er 7000 mennesker på tribunen, men vi blir ikke nervøse og føler oss presset av den grunn.

Rekordstort publikum Full hall virket å gi hjemmelaget energi fra første sekund. Storhamar gikk rett i angrep og fikk utteling allerede etter 17 sekunder. Målsniken Joakim Jensen var frampå og scoret sitt 24. mål denne sesongen. Ingen har flere enn Oslo-gutten.

SCORET:  Joakim Jensen er eliteseriens toppscorer. Mot Vålerenga scoret ham igjen. Foto: Fredrik Olastuen /Icing.no
SCORET: Joakim Jensen er eliteseriens toppscorer. Mot Vålerenga scoret ham igjen. Foto: Fredrik Olastuen /Icing.no Vis mer

Vålerenga sleit med å forsvare seg og klarte aldri å flytte spillet opp. I stedet fikk Storhamar sjansen i overtall, og svenske Jacob Berglund fant en liten luke over Steffen Søbergs skulder og doblet ledelsen.

Det sto seg ut den første perioden. Skuddstatistikken (12-2) viste at vertene dominerte perioden fullstendig.

Andre periodes høydepunkt for vertene, var nok da speakeren i hallen opplyste om tilskuertallet.

- Fjøset er mætt. 7109. Tusen takk, opplyste speakeren til trampeklapp.

Ikke siden debutsesongen i Hamar OL-Amfi har Hamar-laget hatt flere tilskuere på en seriekamp.

Pigg Ihnacak For Storhamar klarte aldri å score i midtperioden. Rett før slutt ble en puck reddet på streken av en Vålerenga-spiller. Gjestene gikk rett i angrep. Morten Ask serverte Tobias Lindström som reduserte.

TIDLIG NYTTÅRSFEIRING:  Noen Vålerenga-sympatiserende supportere startet nyttårsfeiringen vel tidlig. Foto: Fredrik Olastuen /Icing.no
TIDLIG NYTTÅRSFEIRING: Noen Vålerenga-sympatiserende supportere startet nyttårsfeiringen vel tidlig. Foto: Fredrik Olastuen /Icing.no Vis mer

Litt over minuttet ut i den siste perioden var lagene like langt. Erik de la Rose leverte en elendig klarering og ble straffet knallhardt. Foran målet sto VIFs poengkonge Brian Ihnacak og kvitterte.

Men Storhamar ønsket raskt å ta tilbake ledelsen. Amerikaneren Luke Moffatt fikk nok plass i slottet, og klinte pucken inn i nettmaskene bak Steffen Søberg.

Vålerenga startet å trykke vertene mer tilbake i banen. Men da nysigneringen Francois Fortier ga bort på pucken på offensiv blålinje, utnyttet Jacob Berglund muligheten til å sette sin andre scoring for kvelden.

Vålerenga trengte to mål for å komme tilbake i kampen, men det ville seg ikke for «Iskrigerne». VIF presset Storhamar tilbake i banen, men foran mål ville det seg ikke for Shampos menn.

Frisk knuste Oilers I Askerhallen tok serietreer Frisk/Asker i mot serieleder Stavanger Oilers. Det endte med kalasseier til vertene. Hele 5-0 vant Asker-laget. Thomas Valkvæ Olsen, Mats Aleksander Henriksen, Mikael Dokken, Denny Kearney og Espen Fanøy Salo sto for scoringene.

Serietoer Lørenskog hadde ingen problemer med å slå tabelljumboen Kongsvinger. 9-0-seieren sørger for at Oilers' forsprang nå er kuttet til sju poeng. Hakk i hæl følger Frisk og Storhamar.


Kveldens resultater:
Frisk - Oilers 5-0.
Manglerud Star - Lillehammer 4-5.
Lørenskog - Kongsvinger 9-0.
Sparta - Stjernen 4-1.
Storhamar - Vålerenga 4-2.

Eliteserien

Stavanger 29 21 2 1 5 119 - 60 68
Lørenskog 29 18 3 1 7 96 - 64 61
Frisk Asker 29 18 3 0 8 99 - 56 60
Storhamar 29 18 1 4 6 131 - 75 60
Sparta Sarp. 29 16 0 2 11 119 - 82 50
Vålerenga 29 13 2 2 12 108 - 88 45
Lillehammer 29 11 2 1 15 81 - 96 38
Stjernen 29 10 2 1 16 87 - 109 35
Manglerud Star 29 1 2 4 22 54 - 138 11
Kongsvinger 29 1 1 2 25 41 - 167 7

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer