Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ishockey

Iskrigerne-Ylven: - Det har ikke blitt for pinlig... ennå

Martin Laumann Ylven (27) er en av hovedpersonene i årets utgave av TV 2-Zebra-programmet Iskrigerne. Det synes han har vært greit, så langt...

ISKRIGER: Vålerenga-spiller Martin Laumann Ylven er en av hovedpersonene i årets Iskrigerne-sesong, som går på TV 2 Zebra. Foto: Endre Vellene
ISKRIGER: Vålerenga-spiller Martin Laumann Ylven er en av hovedpersonene i årets Iskrigerne-sesong, som går på TV 2 Zebra. Foto: Endre Vellene Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Martin Laumann Ylven har en sentral rolle i tredje sesong av Iskrigerne.

- Det har vært gøy. Det har ikke blitt for pinlig... enda. Jeg synes det har vært ålreit, så får jeg håpe at det fortsetter sånn, smiler Ylven.

Sammen med Brede Csiszar, Glenn Jensen og Erik Follestad Johansen er han blant Vålerenga-gutta som følges tettest i den tredje sesongen av dokusåpen Iskrigerne, som vises på TV 2 Zebra i disse dager.

Serien følger Vålerengas hockeylag tett både på og utenfor banen.

- Jeg har bare fått positive tilbakemeldinger. Enn så lenge. Så får vi se om det fortsetter, sier Ylven.

Langt opp for VIF

VIF ligger på 4. plass i GET-ligaen før kveldens bortekamp mot Storhamar. Det har variert så langt i årets sesong, med den tidligere landslagssjefen Roy Johansen som ny trener.

Opp til den suverene serielederen Stavanger Oilers er det 13 poeng etter 19 spilte kamper.

Da Vålerenga og Stavanger møttes til toppkamp forrige uke holdt Vålerenga følge lenge, men tapte til slutt 2-5 i DNB Arena.

- Hvorfor er Stavanger Oilers så suverene, Martin Ylven?

- Oilers har en veldig bra og bred tropp, der spesielt de to første femmerne holder høy klasse. De er heller ikke så sårbare for skader. Utlendingene deres leverer år etter år, og de klarer å holde på dem. I tillegg har de fasilitene og alt rundt til å være det beste laget. Oilers tjener jo penger på å drive med hockeyarrangementer, og det gjør at du kan stille med et litt annet lag enn mange andre klubber. De har rett og slett det sterkeste laget hvert år, mener Ylven.

Ny stadion

Fasilitetene som Ylven nevner, er noe annerledes på DNB Arena enn det er i eldgamle Jordal Amfi, der en kamp blant annet ble avbrutt på grunn av tåke forrige sesong.

UT MED TUNGA: Martin Laumann Ylven feirer scoring mot Frisk Asker tidligere denne sesongen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
UT MED TUNGA: Martin Laumann Ylven feirer scoring mot Frisk Asker tidligere denne sesongen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

Oilers' DNB Arena, som sto klar i 2012, regnes som Norges flotteste arena. Jordal Amfi på sin side ble innviet i desember for 65 år siden. Da ble den satt opp i anledning vinter-OL i Oslo 1952.

- Når Nye Jordal Amfi er på plass blir ting litt lettere. Jeg tror for eksempel at det blir lettere å få spillere til Oslo, sier Ylven.

Det er planlagt at den nye stadionen skal stå klar i september 2018, slik at den er klar til seriestart i 2018/2019-sesongen. I mellomtiden skal Vålerenga spille hjemmekampene sine i Furuset Forum.

- Jeg håper vi klarer å kjempe i toppen før vi får ny stadion, men det er klart at det kommer litt mer økonomisk oppbakking når det kommer en ny Jordal Amfi, fortsetter Ylven.

To klubber i hjertet

27 år gamle Ylven er fra Høybråten, og begynte karrieren i Lørenskog. Som 10-åring gikk han til Vålerenga. I tillegg har han vært innom Linköpings HC og Stjernen, men det er Lørenskog og Vålerenga som er klubbene i Ylvens hjerte.

- Det er litt delt mellom de to. Jeg føler meg som Vålerenga-gutt nå og hører hjemme her, men det er klart at det er spesielt å møte Lørenskog. Jeg har jo spilt der lenge og kjenner mange av gutta, forteller Ylven.

Storhamar-Vålerenga vises på TV 2 Zebra i kveld klokken 19.

YLVEN I RØDT: Lørenskog er én av to klubber i Martin Ylvens hjerte. Her i aksjon mot Vålerenga i 2012. Foto: Roy Wahlstrøm 
YLVEN I RØDT: Lørenskog er én av to klubber i Martin Ylvens hjerte. Her i aksjon mot Vålerenga i 2012. Foto: Roy Wahlstrøm  Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!