SJETTEPLASS HOLDER IKKE: Frode Andresen kom i mål til en anstendig 6. plass på 15-kilometeren, men godt nok for å komme til OL som langrennsløper er det ikke. - Nå har jeg fått et forsøk. Da er det veldig greit. Det er verre med andre ting, sier han til Dagbladet. 
Arkivfoto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX .
SJETTEPLASS HOLDER IKKE: Frode Andresen kom i mål til en anstendig 6. plass på 15-kilometeren, men godt nok for å komme til OL som langrennsløper er det ikke. - Nå har jeg fått et forsøk. Da er det veldig greit. Det er verre med andre ting, sier han til Dagbladet. Arkivfoto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX .Vis mer

Iskul ødela Andresens OL-håp etter 500 meter

Dyrekjøpt lærepenge da det gjaldt som mest.

||| (Dagbladet): Sportssjef Åge Skinstad skrinla langt på vei Frode Andresens ørlille OL-håp på mandag, da han varslet at selv ikke suksess i NM ville være nok for å bli med til Vancouver.

36-åringen lot seg imidlertid ikke knekke:

- Jeg skal i hvert fall gå, og så får jeg håpe at de holder det de lover. Jeg håper de beste får gå, at ingen blir tatt ut etter hva de heter og hva de har prestert i høst, sa Andresen til Dagbladet.

Vurderte å stoppe
Men i stedet for å gjøre valget ubehagelig for langrennsledelsen gjennom å vinne eller komme på pallen i dag, gjorde han det enkelt for Skinstad & co å vrake ham.

En 6. plass er riktignok ingen dårlig prestasjon - men langt fra nok til å melde seg på i OL.

Overfor Dagbladet forteller Andresen at han fikk løpet spolert allerede etter et minutt.

- Jeg måtte i hvert fall blitt nummer tre i dag, men fikk trøbbel med bindingen. Det la seg en iskul under skoa etter 500 meter, som gjorde at den ene skia bare hang og slang. Jeg vurderte å stoppe for å få den vekk, men det ville jeg fort brukt et minutt på, sier han.

Gamblet og tapte
Andresen gamblet nemlig på en ny og bredere type binding før løpet, som skal gi mer stabilitet. I stedet ble snøen liggende igjen under skoen - og skiskytteren fikk seg en dyrekjøpt lærepenge.

- Jeg burde brukt en spray så snøen ikke ble liggende. Det får jeg lære til neste gang

- Hadde du prøvd denne bindingen i løp før?

- Det er første gangen jeg går med den.

- Er ikke det litt vel dristig i et så viktig løp?


- Jeg prøvde den i går, og da var det ikke noe problem. Men i dag var det løsere, så snøen la seg lettere, forklarer han til Dagbladet.

Aksepterer vraking
Andresen har ofte fått et stempel som en sutrekopp, men han har ingen innvendinger mot at han ikke kommer til OL som langrennsløper nå.

- Nei, nå har jeg fått et forsøk. Da er det veldig greit. Det er verre med andre ting, sier han, og sikter til at skiskytterledelsen vraket ham gjennom å ta ut OL-troppen rekordtidlig.

Nå skal Andresen til Anterselva for å gå verdenscup i skiskyting til helga. Uansett hva han gjør der kommer han ikke til OL, men han vil gjerne bevise at han duger.

- Er du revansjesugen?

- Jeg har i hvert fall muligheten til å gjøre det bra. Jeg har ikke gått løp på en måned, så sånn sett var det greit med en gjennomkjøring i dag. Jeg er litt rusten, sier han.

Men ikke mer enn at han følte seg lett og fin, sett bort fra isklumpen under skoen.

- Kroppen fungerte bra. Uten dette tullet kunne det vært veldig bra. Underveis prøvde jeg å sparke ned i skia, men det gikk ikke. Utstyret må være i orden, sier han.