FÅR IKKE DØMME: Islamisten Ubaydullah Hussain har ønsket å fortsette som fotballdommer, men Fotballforbundet sier nei. Forbundet mener uttalelsene hans bryter med kravene som stilles til en dommer. Foto: RALF LOFSTAD / DAGBLADET
FÅR IKKE DØMME: Islamisten Ubaydullah Hussain har ønsket å fortsette som fotballdommer, men Fotballforbundet sier nei. Forbundet mener uttalelsene hans bryter med kravene som stilles til en dommer. Foto: RALF LOFSTAD / DAGBLADETVis mer

Islamist utestenges som fotballdommer

Fotballforbundet setter foten ned på grunn av brutale uttalelser.

Islamisten Ubaydullah Hussain har ønsket å fortsette som fotballdommer, men Fotballforbundet sier nei. Forbundet mener uttalelsene hans bryter med kravene som stilles til en dommer.

Styret i Oslo fotballkrets behandlet saken mandag, og den endelige avgjørelsen av på neste styremøte. Før det skjer, gis Hussain en mulighet til å komme med en skriftlig uttalelse, opplyser Norges Fotballforbund.

Fotballkretsen skriver i begrunnelsen at Hussain har vedkjent seg uttalelser som «ved bruk av brutale ord og språkbilder, i det minste er egnet til å fremkalle betydelig usikkerhet og ubehag hos spillere og lagledere, uansett om dette må ha vært tilsiktet eller ikke, særlig for jøder og andre ikke-muslimer, homofile, kvinnelige fotballspillere og personer med bakgrunn fra eller nærstående i norsk militær tjeneste i utenlandsoperasjoner».

Styret mener også at Hussain har kommet med utsagn som er i strid med synet på likestilling mellom kjønnene i norsk fotball og også uttalelser som gjør at spillerne ikke har den nødvendige tillit til hans upartiskhet som dommer.

(NTB)