Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Islamister oppfordrer til Brann-boikott

- Veldig truende, sier forsker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det kan høres ut som en absurd spøk fra Trondheim, men ifølge forsker Truls Hallberg Tønnessen ved Forsvarets forskningsintstitutt oppfordrer islamister til aksjon mot Sportsklubben Brann.

Etter at norske medier publiserte karikturtegninger av profeten Mohammed har deler av den muslimske verden formidlet sin vrede gjennom å brenne norske flagg og boikotte norske varer.

Å boikotte Brann er vel kanskje litt i overkant kreativt - men Tønnessen mener det er grunn til å ta truslene fra det lukkede islamistiske debattforumet på alvor.

- Dette er veldig truende, sier forskeren til nesteklikk.no.

Han har selv sporet opp boikott-truslene mot Brann på nettstedet al-Hisba. Ifølge nesteklokk.no skal tittelen på boikottlista være «Norge har også vært arrogant og her er norske produkter».

Daglig leder i Brann, Bjørn Dahl, velger å la seg provosere.

- Dette provoserer meg veldig. Jeg skjønner jo ikke hva vi gjør på den lista. Vi er en medlemseid klubb som aldri flagger politiske standpunkt, sier han.

Det eneste Politiets sikkerhetstjeneste vil si er at de ikke vil si noe.

image: Islamister oppfordrer til Brann-boikott
<B>BRANN-BOIKOTT:</B> Martin Andresen og Robbie Winters har nok langt viktigere ting å bekymre seg om dagen enn en snodig boikott-trussel på et islamistisk nettsted.