JUBEL: Island feirer et av sine mål mot Tyrkia. AFP PHOTO / STR
JUBEL: Island feirer et av sine mål mot Tyrkia. AFP PHOTO / STRVis mer

Island nærmer seg et nytt mesterskap

Island banket Tyrkia - nærmer seg VM

Møter tabelljumboen i siste kamp.

(Dagbladet): Det islandske fotballandslaget er på vei mot nok et mesterskap.

Øylandet sjarmerte en hel fotballverden under fjorårets fotball-EM i Frankrike da de tok seg helt til kvartfinalen i mesterskapet, og nå blir det mest sannsynlig fotball-VM for Island også.

Fredag knuste de Tyrkia 3-0 i Tyrkia, og klatret til 1. plass i gruppe I. Samtidig fikk de hjelp av Finland, som møtte Kroatia.

Møter Kosovo

I det 90 minutt utliknet finnene til 1-1 på hjemmebane, og dermed troner Island alene på topp.

I den siste kampen i kvalifiseringen møter Island tabelljumbo Kosovo – et lag de normalt skal slå ganske lett. Dermed skal det mye til for at det ikke blir VM-sluttspill for Island.

Viking-samarbeid

Islands første scoring kom like etter at halvtimen var spilt i Tyrkia. Jón Dadi Bödvarsson fant Jóhann Berg Guðmundsson på bakerste stople, som pirket inn 1-0.

Den andre kom seks minutter seinere, og nok en gang var Böðvarsson servitør. Den tidligere Viking-spilleren trådde gjennom Birkir Bjarnason, som også har en fortid i rogalandsklubben. Han banket ballen utakbart i nettaket.

Fem minutter etter pause satt kveldens tredje og siste scoring for gjestene fra sagaøya. Midtstopper Kári Árnason fikk ballen nikket i sin retning, og fra kort hold bredsidet han den over streken.