Island blir ikke savnet i Frankrike. Men vi kommer aldri til å glemme hvordan musa har brølt i EM.

Frankrike skal til Marseille for å møte Tyskland om retten til å bli europamestere. Island reiser hjem og blir møtt som verdensmestere.

HJEM SOM HELTER: De har tapt 5-2 i den størs fotballkampen i Islands historie og feires som de har vunnet. Vakrere blir det ikke. Foto:  REUTERS/Carl Recine
Livepic
HJEM SOM HELTER: De har tapt 5-2 i den størs fotballkampen i Islands historie og feires som de har vunnet. Vakrere blir det ikke. Foto:  REUTERS/Carl Recine Livepic Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Frankrike-Island 5-2 (4-0)

PARIS (Dagbladet): Det var ikke begeret som ble fullt og rant over da hele Europas Island møtte sin overmenn på Stade de France. Det var snarere helt tomt. For det er ikke strukturelt slurv og mangel på defensiv kraft i egen boks som har gjort islendingene til dette årets største fotballsensasjon.

Men det var først og fremst det som gjorde et meget vanskelig utgangspunkt til en helt umulig oppgave i Paris.

OG SÅ SITTER vi her og smiler om kapp med fornøyde islendinger likevel. Fordi selv en ganske begredelig kveld ble minneverdig når alt kommer til alt. For når 0-4 og svarte natta til pause blir 2-5 til slutt sier islendingene til seg sjøl at de vant en halv kamp mot den gigantiske overmakta.

Og det fortjener de.

Både spillerne og de mange tusen på tribunene.

Selv om Frankrike tok beinet av gassen i andre omgang var det til slutt et fotballag, og ikke et slakt, som ble sendt hjem fra EM.

FRANKRIKES FØRSTE GOAL, den som egentlig satt standaren for alt denne kvelden, kom etter en lang ball rett inn bak en islandsk forsvarslinje som var alt annet en snorrett. Da Olivier Giroud fant hullet mellom beina på Hannes Halldorsson hadde vi spilt i bare tretten minutter. Og da Paul Pogba gjorde kjempen Jon Dadi Bödvarsson til en pygme på en fransk corner var ingenting som det hadde pleid å være for Island i dette mesterskapet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer