Island i strid med FIFA 17

Island boikotter FIFA 17 etter krangel: - Vi finner oss ikke i slik behandling

Island, som var sensasjonslaget i sommerens EM-sluttspill, blir ikke representert i dataspillet FIFA 17. Årsaken er krangel om penger.

I KRANGEL MED SPILLPRODUSENT: Det islandske fotballaget sjarmerte fotballeuropa i sommer. Foto: NTB Scanpix
I KRANGEL MED SPILLPRODUSENT: Det islandske fotballaget sjarmerte fotballeuropa i sommer. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Islands fotballforbund (KSI) anklager spillselskapet Electronic Arts (EA) for manglende respekt etter å ha blitt tilbudt bare 140.000 kroner for bruk av Islands spillere og drakter i spillet.

– Vi finner oss ikke i slik behandling. De tilbød oss mindre enn to millioner islandske kroner. Vi kom med et motkrav, men de godtok det ikke, sier KSI-president Geir Thorsteinsson.

FIFA-serien av dataspill er svært populær. Den nye utgaven, FIFA 17, slippes 27. september i Nord-Amerika og to dager senere i resten av verden. Det blir uten islandske spillere.

Markedskonsulent Anders Jonsson mener at Islands fotballforbund kommer til å angre. Han mener Island ville fått mye blest gjennom spillet.

– Flere hundre millioner mennesker spiller dette. Island er et kultlag som ville få ekstra oppmerksomhet. Det er ofte de små lagene med interessante spillere som blir mest populære, sier han.

Island tok seg videre fra gruppespillet i EM og slo ut England i åttedelsfinalen før vertslaget Frankrike ble for sterk i kvartfinalen.

Islendingenes «vulkan»-klapping fikk kultstatus og ble til og med kopiert av Frankrikes og andre lags tilhengere.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer