Norge møter Island i treningskamp

Island-gjensyn for Lagerbäck

Norges herrelandslag i fotball møter Island borte og Panama hjemme i to landskamper i juni.

MØTER ISLAND: Lars Lagerbäck var trener for herrelandslaget til Island i perioden 2011 til 2016. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
MØTER ISLAND: Lars Lagerbäck var trener for herrelandslaget til Island i perioden 2011 til 2016. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Norges Fotballforbund opplyser tirsdag at Norge spiller mot to VM-klare nasjoner til sommeren.

Først blir det Island-gjensyn for Lars Lagerbäck 2. juni. Kampen spilles på bortebane, mens Panama kommer til Ullevaal fire dager senere.

Sist Norge møtte Island var på Ullevaal i juni 2016. Da vant Norge 3-2, men i det påfølgende EM-sluttspillet gjorde Island stor suksess med nettopp Lars Lagerbäck som landslagssjef. Han gleder seg nå til å møte gamle kjente.

Følelser

- Man kommer ikke bort fra at alle lag man har trent har en plass i hjertet, og det er klart at fem år på Island gjorde at jeg ble litt halv-islending også. Det skal bli kjempegøy å komme til Reykjavik og møte et VM-klart lag. Hvis vi i tillegg klarer å slå dem kan vi dra derfra med et ekstra stort smil, sier Lagerbäck.

Og mens Island er gamle kjenninger for Norge er Panama derimot et nytt bekjentskap.

- De kvalifiserte seg til VM for første gang etter å ha slått Costa Rica, så vi møter et godt lag. Det blir fin matching for oss før Nations League starter i september, sier Lagerbäck.

Panama kommer til Ullevaal 6. juni før de skal møte Belgia, England og Tunisia i VM.

Før kampene mot Island og Panama møter Norge VM-klare Australia på Ullevaal 23. mars, mens det er bortekamp mot Albania tre dager senere.

Ulik spillestil

- Motstanderlagene har litt ulik spillestil, og det vil også gi nyttig erfaring. Oppsummert kjennes dette som en bra start på våre forberedelser til høsten, sa Lagerbäck til NTB da kampene mot Australia og Albania ble offentliggjort i starten av januar.

Norge og Australia har møtt hverandre i to landskamper tidligere. I 2004 endte det 2-2, mens Australia vant 1-0 i 1997. Australia ble trukket i gruppe C i VM og møter Frankrike, Peru og Danmark.

Albania og Norge møttes i EM-kvalifiseringen til mesterskapet i 2000. Det endte 2-2 på Ullevaal og norsk 2-1-seier på bortebane. I VM-kvalifiseringen 2013 endte det 0-1 på Ullevaal og 1-1 i Albania.

NTB