Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Island klarte uavgjort med ti mann mot Kroatia

VM-drømmen lever for islendingene.

 HOLDT UNNA:  Aron Gunnarsson (t.v) og hans lagkamerater holdt unna mot Luka Modric og Kroatia med en mann mindre på banen i nesten en omgang.  Foto: Reuters/Sigtryggur Johannsson
HOLDT UNNA: Aron Gunnarsson (t.v) og hans lagkamerater holdt unna mot Luka Modric og Kroatia med en mann mindre på banen i nesten en omgang. Foto: Reuters/Sigtryggur Johannsson Vis mer

Island måtte spille nesten en omgang med ti mann i fredagens VM-omspillskamp mot Kroatia. Det klarte ikke kroatene å dra nytte av i kampen som endte 0-0.

Islendingene var ikke favoritter hjemme mot Kroatia, men har gjennom VM-kvalifiseringen vist at de ikke må undervurderes. Gjennom hele oppgjøret var hjemmelaget absolutt med på notene.

Luka Modric skapte Kroatias første sjanse etter bare to minutter. Deretter skapte blant andre Hannes Halldorsson muligheter for islendingene. Ingen av lagene fikk hull på byllen.

Fem minutter ut i annen omgang felte Olafur Skulason en kroatisk spiller som bakerste mann. Han ble straffet med rødt kort.

Gjestene klarte ikke å utnytte overtallet, selv om det mot slutten ble det hett rundt ørene på islendingene med flere store muligheter.

Med 0-0 på Island stiller Kroatia best før returoppgjøret i Zagreb tirsdag. Men for islendingene, som hadde god støtte fra hjemmefansen fredag, lever håpet om VM-avansement i beste velgående.

(NTB)