TILFREDS Egil Olsen er svært fornøyd med hvordan Norge framsto mot Tsjekkia, men advarer mot å tro at Norge får det enkelt mot Island om tre uker.Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
TILFREDS Egil Olsen er svært fornøyd med hvordan Norge framsto mot Tsjekkia, men advarer mot å tro at Norge får det enkelt mot Island om tre uker.Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.Vis mer

Island og Danmark tapte «generalprøvene»

Men Drillo advarer: - Må ikke tro at det blir noen walkover.

ULLEVAAL STADION / OSLO (Dagbladet): • Norge - Tsjekkia 3-0 (1-0) 

Norge leverte en glimrende generalprøve til kampene mot Island og Danmark som spilles i begynnelsen av september.

TAPTE: Eidur Gudjohnsen og Island ble knust 4-0 av Ungarn. Foto: AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK
TAPTE: Eidur Gudjohnsen og Island ble knust 4-0 av Ungarn. Foto: AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK Vis mer

Mens Norge viste stor forbedring fra den miserable kampen mot Litauen gikk landslagets to neste motstandere på tap mot henholdsvis Ungarn og Skottland i sine treningskamper. Island tapte 4-0. Danmark tapte 2-1.

Ekstra trygghet Egil «Drillo» Olsen advarer likevel mot å ta lett på kampen mot islendingene som ligger på jumboplass i gruppe H.

- Vi har hatt folk som har sett på Island i dag, og jeg vet ikke noe mer enn resultatet. Det var ikke så hyggelig. Vi er fornøyd med det vi presterer, men det blir en helt annen kamp mot Island. Den starter på 0-0. Når Island møter Norge mobiliserer de ekstra, så jeg har ikke tro på noen walkover-match mot dem her om noen uker, sier landlsagssjefen.

- Hva tar du med deg inn mot kampene mot Island og Danmark?

- Jeg skal vokte meg vel for å si selvtillit, men det er alltid gunstig å vinne fotballkamper, og vi viste at vi hadde flere alternativer på plasser hvor det er stor konkurranse, og at bredden i toppen har blitt større. Det er jo hyggelig å registrere.
- Mange av de nye som kom inn etter forfallene klarte seg bra. Dette var også en test for å prøve ut flere spillere. Selv om alle klarte seg bra i første omgang, gjorde vi noen bytter i pausen, og det var planen helt fra starten av. Noen hadde litt slitne bein mot slutten og ba om å bli byttet ut. Både de som startet og de som kom inn får godkjent hele gjengen. Det var ingen som var dårlige.
8-1 i sjanser Før kampen hadde Drillo og landslagets støtteapperat jobbet mye med det offensive, spesielt spill mot etablert forsvar.

Det så ut til å ha gitt resultater, men trenerveteranen gledet seg også over det defensive i kveldens kamp.

- Den defensive tryggheten fra tidligere sitter der fremdeles. De som er litt mer våkne og jobber med å telle, teller 8-1 i sjanser mot et meget sterkt lag som Tsjekkia.

TAPTE I GLASGOW: Christian Eriksen (t.h) og Danmark tapte 2-1 i Glasgow. Foto: AFP PHOTO/GRAHAM STUART
TAPTE I GLASGOW: Christian Eriksen (t.h) og Danmark tapte 2-1 i Glasgow. Foto: AFP PHOTO/GRAHAM STUART Vis mer

- Var dagens kamp et nådestøt for 4-4-2?

- Nei, det var det ikke. Det har med typer å gjøre: Hva vi har og ikke har tilgjengelig. Det vi gjorde i dag, var hver gang midstoppere startet mot etablert bakfra og hadde litt rom, skulle (Erik) Huse(klepp) inn sentral og prove å lete etter oppspillsmuligheter I mellomrommet. Når vi starter bakfra ligger vi I en ramme av 4-4-2. Defensivt deter vi så fort vi kan inn I 4-5-1. Det er forskjellen. Spiller vi 4-4-2 blir det ofte 4-4-1-1 hvor én av de to blir med litt tilbake, og sånn som alle lag gjør i hele verden — å forsvare seg med 10 mann — gjør vi det samme.
- Det er første gang vi slår dem. På niende forsøk, første seier. Ekstra hyggelig. De påførte meg det største tapet noensinne på Ullevaal, sier landslagssjefen.