PLAGET RONALDO: Kari Arnason presset Ronaldo godt flere ganger i løpet av kampen. Foto: Michael Zemanek/BPI/REX/Shutterstock
PLAGET RONALDO: Kari Arnason presset Ronaldo godt flere ganger i løpet av kampen. Foto: Michael Zemanek/BPI/REX/ShutterstockVis mer

Island-spiller ler av Ronaldos utspill: - Det gjør det bare søtere at han er en dårlig taper

Kari Arnason slår tilbake mot Ronaldo.

(Dagbladet): Sagaøya Island ble virkelig satt på kartet tirsdag kveld, da de spilte uavgjort mot Portugal.

Da «Iceland» trendet på Twitter utover natta, var det en annen som ville ha fokus. Portugals store sønn; Christiano Ronaldo.

- De fikk ett mål på to sjanser. De bare forsvarte, forsvarte og forsvarte. Det er derfor de ikke kommer til å bli noe større. Og da kampen var over, feiret de som om de hadde vunnet EM. Det var helt utrolig, sa Real Madrid-stjerna på pressekonferansen etter kampen.

- Han er en dårlig taper

Nå får han svar på tiltale, fra mannen som plaget ham med glimrende forsvarsjobbing gjennom kampen; Kari Arnason.

- Det gjør det bare søtere at han er en dårlig taper. Vi klarte uavgjort. Vi er en liten øy i Atlanterhavet! Og vi fikk uavgjort mot dem. Og han hadde bare én sjanse. Det må være dritt for Ronaldo, sier Arnason til svenske SportExpressen.

Malmö-spilleren sier også til nettstedet Goal.com at de visste de kunne klare å ta poeng, og at Island føler de hadde uflaks som ikke vant kampen. Kanskje burde Ronaldo lære av Arnason og Island, og deres vinnervilje som skaffet dem ett poeng i går kveld. For i dag er det Island som er den store vinneren, ikke Ronaldo og hans sutring.

- Han er bare en dårlig taper. Han ville jo ikke tape kampen. Men hva ventet han seg, at vi skulle spille som Barcelona mot dem? Han bare tuller rundt og filmer. Selvsagt var vi underdogs. Vi spilte som underdogs og hadde uflaks som ikke vant kampen, sa Arnason til Goal.com.

- Må tenke på hva han sier

Tom Nordlie har trent målscorer Birkir Bjarnarson og keeper Hannes Halldorsson en kort periode, og har i likhet med mange andre nordmenn fulgt med på Islands vei til EM. Han synes Ronaldo kunne spart seg for kommentaren etter kampen.

VISER HVORDAN DET GJØRES: EM er ikke bare bråk. Supportere fra ulike land samles også i Frankrikes gater for å feste sammen, og ta avstand fra volden som preget starten av mesterskapet. Video: Reuters / Storyful Vis mer

- Ronaldo var frustrert, men jeg skjønner ikke at han gadd å uttale seg om Island. Det er mye takket være den mentale styrken til Island at de greier å ta poeng, så akkurat den mentale biten kan han ikke si noe på. Ronaldo har kjefta før, og mange sier han er best på grunn av vinnerskallen sin. Men han må tenke på hvordan han viser det på banen, og hva han sier om motstanderen etterpå. Ronaldo har her en unote som vi kan plukke han på, og jeg skjønner ikke hvorfor han ikke holder det inni seg og heller gratulerer Island, sier Nordlie til Dagbladet.

FORVENTET UTFALL: Tom Nordlie forventa et godt Island-resultat i går. Foto: Jørn H Moen / Dagbladet
FORVENTET UTFALL: Tom Nordlie forventa et godt Island-resultat i går. Foto: Jørn H Moen / Dagbladet Vis mer

Og mens Ronaldo får en liten pekefinger for å ha snakka negativt om Island, får Kari Arnason i hvert fall littegrann skryt for sitt svar.

- Det er jo et godt svar når man først svarer. Prestasjonen svarer jo litt for seg selv, og man detter ned på samme nivå som Ronaldo. Han har jo helt rett, men det spørs om det er nødvendig.

- Var det en prestasjon?

Mange mente gårsdagens poengdeling mellom de to lagene var overraskende. Det mener definitivt ikke Nordlie.

- Jeg hadde forventa det. I går spurte jeg om det egentlig var en prestasjon etter den kvaliken de hadde, der de blant annet slo Nederland to ganger. Over tid så vinner ferdighet over innsats, men i enkeltkamper som den i går, kan lagmoralen og innstillinga vinne over hvem som helst.

Lørdag venter Ungarn i gruppespillet for Island, før Østerrike den 22. juni. Det kan fort bli tøft, men Nordlie har trua på at Island kan gå videre.

- Vi skal ikke avskrive Island i hvert fall. De kan fort gå videre til åttendelsfinalen. For stjerner som Ronaldo, og sånne lag, kommer det an på hvor seriøst man tar motstanderen, sier Nordlie.