Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Island-stjerne tatt på senga av sex-spørsmål

De islandske spillerne vil få et etterlengtet møte med familiene sine i Volgograd. I den forbindelse fikk Aron Gunnarsson spørsmål om spillerne har fått sexnekt.

I GODT HUMØR: Heimir Hallgrimsson (t.v.) og Aron Gunnarsson fikk blant annet spørsmål om sexnekt på dagens pressekonferanse. Foto: AFP PHOTO / Philippe DESMAZES/NTB Scanpix
I GODT HUMØR: Heimir Hallgrimsson (t.v.) og Aron Gunnarsson fikk blant annet spørsmål om sexnekt på dagens pressekonferanse. Foto: AFP PHOTO / Philippe DESMAZES/NTB Scanpix Vis mer

MOSKVA (Dagbladet): Island hadde i dag en pressekonferanse før morgendagens kamp mot Nigeria i byen Volgograd.

Der kom det blant annet fram at de islandske spillerne vil få et etterlengtet møte med familiene sine, som de ikke skal ha sett under VM-oppholdet.

- Vi skal også møte familiene våre. Det er første gang på lenge vi kan møte familiene her i byen. Vi skal bruke dagen til å slappe av og nyte byen, sier Island-trener Heimir Hallgrimsson.

Cardiff-spiller Aron Gunnarsson fikk i den forbindelse et spørsmål som satte ham litt ut.

- Vi vet at konene kommer. Og vi har hørt noe om de tyske og svenske spillerne. Har de islandske guttene sexnekt under VM? Fortell, Aron, ville en journalist vite.

- For tiden, ja, svarte Gunnarsson til latter fra salen og Island-trener Heimir Hallgrimsson.

- Iallfall så lenge konene ikke har ankommet, skjøt Hallgrimsson inn.

- Nei, vi har ikke fått noen sexnekt, det er tull, sa Gunnarsson etterpå, før han fulgte opp med:

- Skal dere bruke dette i nyhetene? Det går vel fint.

- IKKE MISTENKELIG: Vadim Demidov fikk i Dagbladets VM-studio spørsmål om Russland og doping. Demidov, som har spilt i Russland tidligere, svarte at det ikke er noe mistenkelig med hvordan hjemnasjonen framstår i VM. Vis mer

Forventer seier

Island fikk med seg et viktig poeng mot Argentina i åpningen og bør ta poeng mot Nigeria om VM-drømmen skal leve videre. Det var en offensiv Hallgrimsson som satt på podiet.

Da det innledende spørsmålet startet med hva Hallgrimsson og Gunnarsson trodde om kampen mot Nigeria, svarte treneren:

- Vi forventer å vinne.

- Hva tror du?, sa han videre, henvendt til Gunnarsson.

- Vi forventer en tøff kamp. Vi er klare for det. Jeg ser fram til det, svarte Cardiff-spilleren.

Skryter av Nigeria

Hallgrimsson sier dette om styrkene til Nigeria, som tapte mot Kroatia i åpningskampen:

- Styrkene deres er fysikken etter min mening. De er fysisk sterke, de er raske. De er atletiske. De løper mye. De spiller direkte og de er et godt kontringslag. Jeg må skryte av treneren. Hvis du ser de siste kampene deres, ser du hvor forbedret de er på det taktiske. De har så mye ved seg. De har seks spillere i Premier League, de har spillere i La Liga, i Serie A. De har spillere med mye kvalitet. Det er et veldig bra lag med mange individuelle spillere.

- De ser bra ut. Det blir en ny stor test for oss i morgen, mente Gunnarsson.

Da en journalist mente at Island måtte slikke seg om munnen, med tanke på Nigerias svakhet på dødballer, var ikke Hallgrimsson helt enig.

- Deres spillere er faktisk veldig gode i lufta. Ndidi og Ighalo er kanskje blant de beste i VM på dødballer. Vi gjør ikke noe annerledes enn mot Argentina. Nigeria slapp inn to mål på dødballer sist. Kanskje ikke selvtilliten er på topp nå, så vi må forsøke å utnytte det, sier Hallgrimsson.

Kampen mot Nigeria spilles 17.00 på NRK 1.