Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Island tok skalpen av Nederland

Gylfi Sigurdsson ble den store helten da han scoret to mål i EM-kvalifiseringskampen mot Nederland mandag. Island sjokkerte med 2-0-seier på eget gress.

HELTEN: Islandske Gylfi Sigurdsson (t.h.) og Aron Gunnarsson stjeler ballen fra nederlandske Arjan Robben i kampen hvor Island sjokkerte med å slå Nederland 2-0 på hjemmebane. Foto: EPA/OLAF KRAAK
HELTEN: Islandske Gylfi Sigurdsson (t.h.) og Aron Gunnarsson stjeler ballen fra nederlandske Arjan Robben i kampen hvor Island sjokkerte med å slå Nederland 2-0 på hjemmebane. Foto: EPA/OLAF KRAAK Vis mer

Det islandske fotballandslaget bare fortsetter å imponere. Lars Lagerbäcks mannskap står med full pott etter tre kamper. Mandag ble Nederland slått, mens det tidligere i høst er blitt 3-0-seierer mot Tyrkia og Latvia.

Swansea-spiller Sigurdsson viste at et sjokk lå i luften allerede etter 10 minutter. Han ga vertene ledelsen på Islands første avslutning. Ikke før i det 42. minutt kom islendingene til en ny mulighet, men også da resulterte det i scoring for Sigurdsson og hjemmelaget.

- Jeg er selvsagt fornøyd med hvordan spillerne og hele teamet har gjort det. Defensivt var det nesten perfekt. Vi kunne ha holdt ballen litt bedre, sa Lagerbäck ifølge Morgunbladid etter kampen.

Nederland har fått en særdeles dårlig start på EM-kvalifiseringen med kun 3-1-seier mot Kasakhstan. I den kampen lå «Oranje» under i 61 minutter og tok ikke ledelsen før i det 82. minutt. I det første oppgjøret ble det 1-2-tap borte mot Tsjekkia.

Gode børskarakter Det islandske nettstedet fotbolti.net ga etter triumfen sine børskarakterer til Islands fotballhelter. Tolv spillere ble vurdert, ingen fikk dårligere enn åtte av ti poeng.

Sigurdsson ble belønnet med toppscoren ti, mens fem spillere fikk ni poeng.

- Gylfi er en spiller i verdensklasse. Han er ikke bare stor offensivt, men han er også en verdensklasseforsvarer. Han er en av de beste allround-spillerne jeg noensinne har sett, sa Lagerbäck

Viking-spiller Jon Dadi Bödvarsson ble belønnet med ni på børsen. Han spilte 89 minutter mot Nederland. Også han fikk ros fra sjefen.

- Tatt i betraktning at Jon Dadi bare har spilt noen kamper for oss, er jeg veldig fornøyd. Han er så smart når det gjelder å posisjonere seg når han ikke har ballen. Han tar alltid den riktige avgjørelsen, skrøt Lagerbäck.

Sandnes Ulf-keeper Hannes Thor Halldórsson spilte hele kampen for Island, mens Birkir Sævarsson kom inn i pausen.

Dockal-scoring Tsjekkerne står også med ni poeng etter at de tok en komfortabel 4-2-seier borte mot Kasakhstan i Astana mandag. Dermed er Nederland etter tre kamper seks poeng bak både Tsjekkia og Island.

Tidligere Rosenborg-spiller Borek Dockal scoret 1-0-målet etter 13 minutter. Midtbanemannen er het om dagen. Fredag ble Dockal matchvinner i 2-1-seieren borte mot Tyrkia. I kvalifiseringens første kamp scoret han det første målet i 2-1-triumfen over Nederland.

David Lafata, Ladislav Kejci og Tomas Necid scoret de øvrige målene for gjestene. Juri Logvinenko scoret vertenes to mål.

Tyrkia sliter Tyrkia har hatt en forferdelig start på kvalifiseringen. I de første kampene har det blitt tap mot de to gruppelederne.

Mandag skulle de revansjere seg mot Latvia, som kun sto med et poeng fra oppgjøret mot Kasakhstan. Tyrkerne tok ledelsen to minutter etter pause ved Bilal Kisa, men Valerjis Sabala utlignet på straffe like etter.

Dermed ble det poengdeling i Riga. Tyrkia ligger sist i gruppe A.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling