- Island var bedre enn Norge

Morten Olsen advarer danskene foran møtet med Island tirsdag.

IKKE IMPONERT OVER NORGE: Danmarks Morten Olsen mener Islands spill mot Norge var en klar advarsel for danskene før de starter EM-kvaliken hjemme mot islendingene på tirsdag. Foto: Patrick Herzog, AFP/Scanpix
IKKE IMPONERT OVER NORGE: Danmarks Morten Olsen mener Islands spill mot Norge var en klar advarsel for danskene før de starter EM-kvaliken hjemme mot islendingene på tirsdag. Foto: Patrick Herzog, AFP/ScanpixVis mer

||| (Dagbladet): Mens Norge fikk med seg en heldig seier fra Island og Kypros plukket poeng i Portugal, fulgte gruppas femte lag med på TV.

Danmark starter EM-kvalifiseringen mot Island i Parken på tirsdag, og landslagssjef Morten Olsen sier de fikk en advarsel av islendingenes spill mot Norge.

- Vi er advart. Alle spillerne så også kampen. Island tapte seg mot slutten, men spillemessig var de en del bedre end nordmennene, sier Olsen ifølge dansk TV 2.

- Langt bedre Han trekker fram islendingenes løpsvilje som en trussel, og mener de unge spillerne gjør Island skumle.

- De har en god generasjon av unge spillere, hvor de har hentet tre-fire stykker opp fra U-21-laget sitt, så det er teknisk dyktige spillere. Og spesielt i første omgang var de langt bedre enn Norge, sier Olsen.

Akkurat det er det nok ingen som så kampen som er uenig med ham i. Norge ble tidvis overkjørt av islendingene før pause, men kriget seg tilbake i kampen og vant etter at både Brede Hangeland og Moa Abdellaoue scoret sine første landslagsmål i andre omgang.

«En skideballe» Danmark hadde en morgentrening i Helsingør i dag tidlig, og EkstraBladet rapporterer om en tent Olsen som «delte ut en regulær skideballe» - eller på norsk en real skyllebøtte - til West Ham-backen Lars Jacobsen.

Jacobsen fulgte ikke instruksjonene han hadde fått foran en oppspillsøvelse.

- Hvor skal du spille den hen? smalt det fra Olsen.

Intet umiddelbart svar.

- Jeg er sikker på, at jeg sa det på dansk. Tøm vannet ut av ørene, kjeftet Olsen.

Tirsdag får vi første indikasjon på hva danskene har å by på i EM-kvalifiseringsgruppe H.