Island møter Argentina

Island vil ikke mannsmarkere Messi: - Ville vært urettferdig

Island-trener Heimir Hallgrimsson ble irritert da mange spørsmål bare dreide seg om den argentinske superstjernen.

POPULÆRE: Presserommet på Spartak stadion var stappfullt da Island holdt pressekonferanse. Foto: Christian M. Hugsted
POPULÆRE: Presserommet på Spartak stadion var stappfullt da Island holdt pressekonferanse. Foto: Christian M. Hugsted Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Argentina - Island spilles lørdag 15.00 på NRK 1.

MOSKVA (Dagbladet): Eventyrlaget fra Island får en svært tøff inngang på VM, med Lionel Messi og resten av det argentinske stjernegalleriet på motsatt banehalvdel i den første gruppespillkampen.

Der får vi kanskje svar på om den lille nasjonen vil klare å bite fra seg like godt i VM som de gjorde i EM for to år siden - hvor de blant annet spilte uavgjort mot Portugal og slo ut England.

Island er i VM for første gang i historien og det er ingen land som har kunnet skilte med så få innbyggere (rundt 350 000) i et VM.

De islandske spillerne hadde i dag sin siste trening før det braker løs på Spartak stadion.

DEN BESTE: England mot Argentina var kampen som hadde alt. De som var involvert snakker med FourFourTwo om målene, det røde kortet og straffesparkkonkurransen. Video: FourFourTwo Vis mer

- Stort

Island-trener Heimir Hallgrimsson og Cardiff-spiller Aron Gunnarsson møtte pressen i et rom med plass til i overkant av 100 journalister. Rommet var stappfullt da pressekonferansen begynte.

- Jeg innså da jeg gikk inn i dette rommet hvor stort det er. Alt er lagt til rette for oss. Så er det et spørsmål om hvordan vi takler denne kampen. Vi spiller en stor kamp i morgen og karene er balanserte og fulle av selvtillit på trening. Vi føler oss bra. Det var kanskje litt annerledes i Frankrike (i EM for to år siden journ.anm.). Nå har vi mer erfaring. Jeg tror karene føler det samme, sier Aron Gunnarsson.

- Vi føler støtten fra hele verden. Folk liker at en så liten nasjon er i VM. Det er fordi fotball er så populært i verden. Det at det er så mange pressefolk på pressekonfernasen viser det. Du må elske Island. Vi har ikke angrepet noen eller vært i krig med noen. Det er en fin nasjon med fine folk generelt. Du må bare elske oss, sa Hallgrimsson med et smil.

Tidligere i seansen fikk treneren hele salen til å le med uttalelsen: «Jeg er fortsatt en tannlege og vil alltid være en tannlege», da han snakket om vanskeligheten med å ta ut elleveren mot Argentina.

Hallgimsson jobber som kjent som tannlege i tillegg til å lede Island.

Og han brukte store ord da han skulle beskrive morgendagens kamp:

- Det er den største kampen i historien til islandsk fotball. Det vil bli vanskelig.

PÅ PLASS I RUSSLAND: Heimir Hallgrimsson (i midten) og Aron Gunnarsson sammen med pressesjef Omar Smarason. Foto: Christian M. Hugsted
PÅ PLASS I RUSSLAND: Heimir Hallgrimsson (i midten) og Aron Gunnarsson sammen med pressesjef Omar Smarason. Foto: Christian M. Hugsted Vis mer

- Ikke et mirakel

Det var pressefolk fra alle kriker og kroker over hele verden tilstede, og mange omtalte det Island gjorde på fotballbanen i EM som et «mirakel». Det var ikke Hallgrimson med på.

- Jeg er ikke enig i at det var et mirakel. Jeg mener laget har vært stabilt de siste fire årene. Vi er nummer 20 på FIFA-rankingen og har vunnet viktige kamper. Vi vant gruppa i kvaliken og fortjener å være her. Så vi ser det ikke som et mirakel at vi er her i VM, svarte han.

- Vi tror ikke det er et mirakel. Det er godt jobba av laget og støtteapparatet. Det handler om å kjenne sine styrker og svakheter og spille på dem. Vi viser at dersom vi jobber sammen som en enhet, så er alt mulig. Jeg håper vi kan fortsette å vise det. Det er ikke noe sjokk, men dersom det er noe sjokk for noen, så vet de ikke noe om islandsk fotball, sa han seinere.

Mange av spørsmålene dreide seg selvfølgelig om Lionel Messi, noe som irriterte Hallgrimsson.

- Laget er stappet av talentfulle spillere. Det er irriterende når alle spørsmålene er om Messi, for de har andre gode spillere. De spiller mot de beste spillere uke inn og uke ut. Alle spillerne i dette laget er topp kvalitet i de beste ligaene, sa han.

LEKNE: Island-spillerne var i godt humør på trening dagen før dagen. Foto: Christian M. Hugsted
LEKNE: Island-spillerne var i godt humør på trening dagen før dagen. Foto: Christian M. Hugsted Vis mer

- Urettferdig

På spørsmål om hvordan Island skulle stoppe Messi, svarte Hallgrimsson:

- Når det gjelder Messi så har jeg ikke en magisk formel. Alle har prøvd noe mot ham og han klarer alltid å score. Vi prøver å gjøre det sammen som et lag. Det er urettferdig å gi noen spillere rollen med å markere Messi, for det er ikke rettferdig.

Pressen fikk følge treningen i godt og vel 20 minutter før dørene ble lukket. Det virket som om spillerne var i godt humor. Noen av dem kikket opp på pressetribunen for å se hvor mange pressefolk som hadde dukket opp.

- Vi tar med oss erfaringen fra EM i 2016. Vi møter et tøft lag i morgen, men har gått gjennom det med støtteapparatet og vi føler at vi er klare for det. Vi har ikke noe press på oss, vi har ingenting å tape. Vi føler oss bra og er veldig positive før morgendagen, sier Gunnarsson.

- Vi er bedre forberedt på det som kommer og forhåpentligvis kan vi bruke den erfaring vi fikk i Frankrike, mener Hallgrimsson.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer