SENSASJON: Det er ikke bare mennene som kan sørge for fotballsensasjon på Island. Fredag tok kvinnene en svært sterk 3-2-seier borte mot Tyskland. Foto: Thomas Frey/dpa via AP
SENSASJON: Det er ikke bare mennene som kan sørge for fotballsensasjon på Island. Fredag tok kvinnene en svært sterk 3-2-seier borte mot Tyskland. Foto: Thomas Frey/dpa via APVis mer

Fotball:

Islands fotballkvinner med sjokkseier mot Tyskland

3-2 på bortebane.

Det er ikke bare mennene som kan sørge for fotballsensasjon på Island. Fredag tok kvinnene en svært sterk 3-2-seier borte mot Tyskland.

Fotballen på Island har hatt en eventyrlig utvikling de siste årene. Sist uke feiret de landets første VM-plass for herrene.

Nå kjemper kvinnene for det samme. Laget har vært i to EM-sluttspill, men aldri kvalifisert seg til VM.

Fredag møtte de Tyskland som er regjerende olympisk mester, har tatt VM-gull to ganger og har åtte ganger blitt europamestere.

Det skulle være en umulig oppgave.

Men fotballandslag fra Island har sjokkert oss før, og gjorde det igjen i tyske Wiesbaden fredag.

To mål av USA-proff Dagný Brynjarsdóttir og ett av Elin Jensen sørget for 3-1 ledelse etter en times spill. Tyskland reduserte like før slutt, men klarte ikke å komme nærmere.

Dermed tok Island sin andre seier i VM-kvalifiseringen (slo Færøyene 6-0 i første runde) og er à poeng med storfavoritt Tyskland som har en kamp mer spilt.

(NTB)