Islands-importen fortsetter i Tippeligaen

Rosenborg og Sandnes Ulf henter fra sagaøya.

TIL ROSENBORG: Ifølge flere islandske medier, og lokalavisa Adresseavisa, skal Holmar Örn Eyjolfsson (t.h.) være på vei til Rosenborg på lån. Her er han og Hordur Björgvin Magnusson (t.v.) i duell med Jo Inge Berget under EM-kvalifiseringskampen i fotball for U21-landslag mellom Norge og Island på Marienlyst stadion i 2012. Foto: Vegard Grøtt / NTB Scanpix
TIL ROSENBORG: Ifølge flere islandske medier, og lokalavisa Adresseavisa, skal Holmar Örn Eyjolfsson (t.h.) være på vei til Rosenborg på lån. Her er han og Hordur Björgvin Magnusson (t.v.) i duell med Jo Inge Berget under EM-kvalifiseringskampen i fotball for U21-landslag mellom Norge og Island på Marienlyst stadion i 2012. Foto: Vegard Grøtt / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): I dag er den siste dagen norske klubber har lov til å kjøpe spillere før overgangsvinduet stenger.

Det virker som om den islandske suksessen i Tippeligaen, ført i bresjen av Vålerenga-spiss Vidar Ørn Kjartansson, har inspirert flere. 

West Ham-fortid Ifølge mbl.is henter nemlig Tom Nordlie Sandnes Ulf islandske Eidur Aron Sigbjørnsson på lån ut sesongen. 24-åringen spiller i IBV på Island, men ifølge Aftenbladet er han fortsatt eid av Örebro, så Nordlie må derfor få i stand en avtale med svenskene. 

Også i Trondheim er det saga-stemning. Fotbolti.net skriver at Rosenborg låner Holmar Ørn Eyjolfsson fra Bochum på nest øverste nivå i Tyskland. Eyjolfsson kan bekle de fleste posisjoner bakover på banen.

Han har en fortid i West Ham (2008-2011), men fikk aldri spille for førstelaget.

Som utlånsspiller har han tidligere vært i engelske Cheltenham og Roeselare fra Belgia. 

Morgunbladit skriver at Eyjolfsson har vært på legesjekk i Trondheim, men overfor Adressa vil ikke Kåre Ingebrigsten kommentere saken. 

Ruud sa nei Hos serietoer Odd ble det jobbet med å få inn Espen Ruud, men det har nå strandet.

- Espen har valgt å takke nei til å spille for oss. Han vil heller prøve å finne seg en ny klubb utenfor Skandinavia hvor overgangsvinduet først stenger 31. august, mens vårt stenger natt til tirsdag. Dermed er den saken lagt død, sier daglig leder Einar Håndlykken i Odd ifølge NTB.

Han legger til at serietoeren trolig ikke forsterker stallen ytterligere.