Islandsk mirakel kan hjelpe Norge

Sveits kastet bort tremålsledelse.

MIRAKEL: Islands Johann Gudmundsson jubler etter en av sine tre scoringer. Foto: REUTERS/Ruben Sprich/NTB Scanpix
MIRAKEL: Islands Johann Gudmundsson jubler etter en av sine tre scoringer. Foto: REUTERS/Ruben Sprich/NTB ScanpixVis mer

Sveits - Island 4-4 (3-1)

(Dagbladet): Norge møter gruppeleder Sveits i VM-kvalifiseringen førstkommende tirsdag, og det kan være et mentalt utladet sveitsisk lag som kommer til Ullevaal. Laget ledet nemlig 4-1 mot Island i kveld, men fikk bare med seg ett poeng fra kampen.

Island tok ledelsen ved Johann Berg Gudmundsson etter fire minutter, men bare ni minutter senere utliknet Stephan Lichtsteiner. Samme mann la på til 3-1 etter halvtimen, og de fleste trodde nok at hjemmelaget skulle cruise inn til en enkel seier.

Men Island ga aldri opp, til tross for at Sveits økte ledelsen tidlig i andre omgang. To scoringer til av Gudmundsson - det siste på overtid - sørget for islandsk jubel og 4-4 i målprotokollen.

- Vi må opp et hakk på tirsdag når Sveits kommer. De ser ut til å så godt om sikre gruppeseieren, sa Drillo da Sveits ledet 3-1 over Island ved hvilen.

Drillo skulle bruke lørdagen til å analysere Sveits-Island, og det spørs om han ikke får noen gode ideer til hva som skal til for å score på laget.

Sveits topper gruppa med 15 poeng. Norge har på sin side 11 poeng etter seieren over Kypros, og ligger dermed på andreplass i gruppa i skrivende stund.