Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Islandsk motstand for RBK i CL-kvalik

Rosenborg skal møte islandske Valur i 1. kvalifiseringsrunde til mesterligaen i fotball.

MØTER VALUR: Nicklas Bendtner og Rosenborg. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
MØTER VALUR: Nicklas Bendtner og Rosenborg. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

Det ble klart under trekningen i sveitsiske Nyon tirsdag.

Valur kommer fra Reykjavik og ble seriemester med tolv poengs margin sist sesong. Laget topper også den islandske ligaen etter ni runder i år.

– Det er en god trekning, synes jeg. Man vet aldri i fotball, men vi er favoritter. Jeg tror begge klubber er fornøyde med trekningen, og det blir et spennende oppgjør, sier Rosenborgs islandske midtbanemann Matthias Vilhjalmsson til RBK.no.

Rosenborg åpner med bortekamp på Island 10. eller 11. juli. Uken etter går returkampen i Trondheim.

Nytt Celtic-møte?

Trekningen for annen kvalifiseringsrunde ble også foretatt tirsdag. Der ble det klart at Rosenborg kan ligge an til å møte Kristoffer Ajer og hans lagkamerater i Celtic. I så fall vil det være en reprise på fjorårets kvalifiseringsoppgjør mellom lagene.

Vinneren av oppgjøret mellom Valur og RBK skal nemlig møte vinneren av skottenes dobbeltkamp mot Alasjkert fra Armenia.

I fjor gikk Rosenborg rett inn i annen runde i Champions League-kvalifiseringen. Da ble det knepen 3-2-seier over irske Dundalk, før trønderne ble slått ut av Celtic (0-1 sammenlagt) i tredje kvalrunde.

RBK imponerte deretter stort ved å slå ut Ajax av europaligakvalifiseringen og avansere til gruppespillet i mesterligaens «lillebror».

(NTB)