Islandsk samba sendte Viking på tabelltopp

For tabelljumbo AaFK er det snart krise.

• Aalesund - Viking 1-2 (0-1)
ÅLESUND (Dagbladet):
Et usedvanlig glissent Color Line Stadion viste tydelig sin misnøye med AaFKs skuffende sesongstart.

Åpningen på kampen bar preg av lite selvtillit og lite engasjement fra vertene. Viking styrte åpningskvarteret, og AaFK-supporterne tenderte til piping i startfasen av kampen.

Våknet til liv Etter 20 minutter fikk imidlertid hjemmefansen noe å klappe for. Et godt AaFK-angrep endte i beina til alltid skuddvillige Michael Barrantes, men Iven Austbø vartet opp med en praktredning.

Etter dette våknet publikum, spillerne og kampen. Bare ett minutt etter Barrantes-sjansen, var målsniken Jon Dadi Bödvarsson svært nære en ny goalgetterscoring.

Dernest spilte Barrantes fri Demar Phillips, men jamaicaneren fikk en dårlig førstetouch og klarte ikke å overliste Austbø i den påfølgende duellen.

Islandsk Viking-krutt I det 31. minutt testet Christian Landu Landu ut skuddfoten. Den var det virkelig krutt i. Midtbanespillerens kanonkule suste i tverrliggeren og spratt ned på streken, men ikke på riktig side av streken for Vikings del.

Dermed var det ikke ufortjent da Viking gikk opp i ledelse fire minutter senere. Siddisene broderte seg inn fra kanten med Steinthor Thorsteinsson og Bjørn Sverrison i hovedrollene. I duell med Jonatan Tollås Nation fikk Sverrir Ingi Ingason presset ballen i mål.

Samba fra Island Ti minutter ut i 2. omgang viste Vikings islendinger at de ikke bare er disiplinerte, solide og gjennomtrente. Med den største brasilianske lekenhet dempet Bjørn Daniel Sverrison ballen på brystet, før han brassesparket ballen i lengste i vinkelen. 2-0 til Island. 2-0 til Viking.

- Jeg har vel aldri hatt det så rolig og fint her i Ålesund, iallfall i de første 75 minuttene, sier Viking-trener Kjell Jonevret til C More etter kampen.

Scoringen var en estetisk nytelse som Color Line Stadion ikke har sett siden Leke James' første scoring i en offisiell AaFK-kamp.

- Det var en litt vanskelig ball, og jeg tenkte: «»Husker du Rivaldo?» sier Sverrisson til C More og ler, etter at studio nevnte at de sammenliknet målet med brasilianeren Rivaldo da han scoret på brassespark i glansdagene.

- Björn er en god ballspiller. Jeg syns kanskje ikke han har fått vise hva han er god for. Dette målet var selvfølgelig fantastisk, sier Jonevret.

James fikk imidlertid aldri muligheten til å kopiere Sverrisons praktscoring, for nigerianeren måtte melde forfall før kampen. Tor Hogne Aarøy steppet inn i James' skadefravær, men tok ikke vare på muligheten.

Grytten-suser Idet publikum var i gang med å forlate stadion, kom det en AaFK-scoring fra intet. Barrantes hælsparket ballen til innbytter Torbjørn Grytten. 19-åringen nølte litt, men smelte dernest til fra langt og skrått hold.

Suseren gikk like godt rett i krysset. Dermed slapp Viking inn sitt første mål siden serieåpningen mot Rosenborg i mars, og dermed blåste Grytten nytt liv i kampen.

Flere mål ble det imidlertid ikke. Dermed klatret Viking opp til en foreløpig tabelledelse, mens AaFK befinner seg i motsatt ende av tabellen - helt på bunn.

- Vi står igjen med null poeng og nada egentlig. Vi står på i andreomgang, og skaper litt trykk på de. Men det er ikke allverden. Det er skuffende, og det er bare å beklage til de som ser på det, sier Jonatan Tollås Nation til C More.