NY JOBB: Håndballtreneren Gudmundur Gudmundsson ga seg som dansk landslagstrener i starten av mars, men trengte ikke å gå arbeidsløs lenge.
 Foto:<span style="background-color: inherit;">&nbsp;REUTERS/Benoit Tessier</span>
NY JOBB: Håndballtreneren Gudmundur Gudmundsson ga seg som dansk landslagstrener i starten av mars, men trengte ikke å gå arbeidsløs lenge. Foto: REUTERS/Benoit TessierVis mer

Håndball:

Islandsk suksesstrener tar over Bahrain

Gudmundur Gudmundsson.

Håndballtreneren Gudmundur Gudmundsson ga seg som dansk landslagstrener i starten av mars, men trengte ikke å gå arbeidsløs lenge.

Gudmundsson skal nå ta over landslaget til Bahrain, skriver flere islandske medier, ifølge danske TV 2.

På Twitter har håndballforbundet i Bahrain publisert en video der islendingen blir mottatt på flyplassen i landet.

Islandske MBI rapporterer at det er snakk om en midlertidig ansettelse hvor målet blir å føre Bahrain til det asiatiske mesterskapet i januar 2018.

Under VM i Frankrike i januar endte Bahrain sist i sin innledende pulje. Blant annet tapte laget 26-30 mot Danmark med Gudmundsson i spissen. Det ble islendingens siste sluttspill som trener for Danmark, som han førte til OL-gull året før.

56-åringen har også vært landslagstrener for Island. Som klubbtrener har han blant andre hatt ansvaret for tyske Rhein-Neckar Löwen – Harald Reinkinds nåværende klubb.

Gudmundsson var på kontrakt som dansk landslagstrener fram til sommeren, men ga seg i mars etter avtale med Det danske håndballforbundet slik at arvtaker Nikolaj Jacobsen kunne overta tidligere.

(NTB)