Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Islendingene er som nazistene i 1938, de slakter østerrikerne

Uheldig uttalelse fra islandsk håndballkommentator.

SEIER: Islands Porir Olafsson jubler etter scoring mot Østerrrike. Island vant kampen 33-27. Foto: JONATHAN NACKSTRAND / AFP PHOTO / NTB Scanpix
SEIER: Islands Porir Olafsson jubler etter scoring mot Østerrrike. Island vant kampen 33-27. Foto: JONATHAN NACKSTRAND / AFP PHOTO / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Island vant 33-27 over Østerrike i håndball-EM i Danmark i helga.

Mest oppmerksomhet fikk likevel den islandske håndballkommentatoren Björn Bragi Arnarsson.

Avskyelig sammenligning Ved pause var stillingen 17-9 til Island, og TV-kommentatoren kom med følgende uttalelse på statskanalen RUV:

- Islendingene er som nazistene i 1938, de slakter østerrikerne.

Dette skapte, ikke uventet, reaksjoner både i Island og i Østerrike.

- Vi tar sterkt avstand fra det. Jeg synes dette er en avskyelig uttalelse, sier Østerrikes generalsekretær, Martin Hausleitner, ifølge kron.at.

Østerrike har en islandsk landslagssjef, Patrekur Johannesson, som naturlig nok reagerte sterkt på kommentaren.

- Som islending jeg er skamfull over en slik uttalelse. Dette er utrolig støtende, ikke bare for østerrikerne, men også for mine landsmenn, sier han.

Beklaget i ettertid Björn Bragi Arnarson måtte beklage sin uttalelse på direkte-tv, og tv-kanalen har også sendt ut en skriftelig beklagelse til håndballforbundet i Østerrike.

- Vi beklager på det sterkeste den uheldige, støtende og usmakelige uttalelsen som kom i pausen i kampen mellom Island og Østerrike. Vi vil forsikre dere om at denne hendelsen blir tatt ekstremt seriøst. Vi håper dere kan akseptere vår unnskyldning. Østerrike, østerrikere og det østerrikske håndballforbundet er høyt respektert i Island, og vi ser på dere som venner og allierte. Vi håper at denne hendelsen ikke vil ødelegge vårt vennskap, skriver de i beklagelsen.

Hele Norges coronakart