Aleksander Legkov påmeldt til verdenscupen i Davos

Isolert i Sveits bryter Legkov ut i gråt etter nye bevis: - Grusomt

Til Dagbladet sier Aleksander Legkovs trener Marcus Kramer at han ikke mener IOC-bevisene er gode nok. Legkov, som for tiden trener alene i Davos, synes situasjonen er så grusom at han sliter med å fungere i hverdagen.

MARERITT: Aleksander Legkov har trent for seg selv i en uke i Davos og kommer til å være der også de neste to ukene. Håpet er å få gå i verdenscupen i Davos 10. desember. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
MARERITT: Aleksander Legkov har trent for seg selv i en uke i Davos og kommer til å være der også de neste to ukene. Håpet er å få gå i verdenscupen i Davos 10. desember. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): De nye IOC-bevisene mot Russland gjør vondt verre for langrennsstjerna Aleksander Legkov i kampen om frikjennelse.

I rapporten er konklusjonen nedslående: Legkovs dopingprøver fra Sotsji-OL er ifølge IOCs disiplinærpanel erstattet med Legkovs rene urin fra sommeren 2013, noe som i så fall er ensbetydende med juks.

Langrennsløperne som står på «hertuginne-lista» er ifølge IOC sjanseløse til å nå fram med sin anke. Det betyr at Legkovs OL-drøm bare blir mindre og mindre, selv om CAS ennå ikke har behandlet anken.

Foreløpig får de russiske langrennsløperne som er utestengt av IOC på livstid tillatelse til å delta i verdenscupen av FIS. Derfor er Legkov nå i Davos for å forberede seg til favorittdistansen 15 kilometer fristil den 10. desember.

Han er rystet over det IOCs disiplinærkomité omtaler som «et av tidenes verste overgrep mot de olympiske lekers rykte og integritet» og bedyrer fortsatt sin uskyld.

Kritisk til bevismaterialet

Verken Legkov eller hans tyske trener Markus Cramer synes de nedslående IOC-bevisene er gode nok.

- Jeg synes ikke IOC' bevis viser noe nytt. Det er det samme som før når det gjelder opplegget til Rodchenkov. Vi vet ikke hva som skjedde bak kulissene og er rystet over avgjørelsen. Aleksander har det helt forferdelig og synes det er vanskelig å leve et normalt liv nå, sier Markus Cramer til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer