Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

EM i sykling, Glasgow 2018:

Isolert Kristoff maktet ikke å forsvare EM-tittelen

Italiensk seier i Glasgow.

ISOLERT: Alexander Kristoff (til høyre) klarte ikke å gjenta suksessen fra EM i Herning 2017. FOTO: Norges Cykleforbund
ISOLERT: Alexander Kristoff (til høyre) klarte ikke å gjenta suksessen fra EM i Herning 2017. FOTO: Norges Cykleforbund Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(procycling.no): En gruppe på seks ryttere, bestående av Mathieu van der Poel (Nederland), Xandro Meurisse, Wout Van Aert (Belgia), Jesus Herrada (Spania), Davide Cimolai og Matteo Trentin (Italia), endte opp med å kjempe om seieren i herrenes fellesstart under Europamesterskapet i Glasgow, søndag.

Inn på den siste kilometeren hadde ingen forsøkt et ordentlig angrep og alle ventet på spurten på oppløpet. Cimolai ledet an gjennom den siste svingen og Trentin startet spurten fra hjulet hans.

Sykkelkross-stjernene Van Aart og van der Poel forsøkte å utfordre ham, men maktet ikke å tukte italieneren, som dermed sikret seg tittelen, og overtar europamestertrøyen fra Alexander Kristoff.

Nordmannen kjørte aktivt på slutten og var den raskeste i sin gruppe, da han spurtet inn til 11. plass, to minutter og 22 sekunder etter Trentin.

Kristoff tidlig isolert

I en 14 kilometer lang, teknisk og småkupert løype ble det en svært krevende affære når regnet i tillegg lå tungt over rytterne hele dagen.

Med syv av 13 runder igjen så satt fremdeles alle den norske startende i hovedfeltet, og Alexander Kristoff var omkranset av Rasmus Fossum Tiller, Sondre Holst Enger, Sven Erik Bystrøm, Kristoffer Halvorsen og August Jensen.

Kjøret hadde imidlertid krevd sin pris og en etter en forsvant de norske rytterne, etter at Belgia akselererte i front av hovedfeltet. Da Kristoff hadde en punktering fikk han hjulet til Bystrøm, mens Jensen hjalp ham opp igjen til feltet.

Til slutt var kontinentalrytter og kommende Dimension Data-proff Rasmus Tiller den eneste igjen i feltet, men med 70 kilometer til mål var det også slutt for ham og Kristoff satt igjen alene og isolert.

- Jeg følte meg ok før jeg punkterte, men etter det var det tungt. Jeg så bruddet gikk, men hadde ikke helt beina til å følge med de, sa Kristoff til NRK etter rittet.

Sagan sto av

På samme tid som Belgia akselererte begynte det også å røyne på for regjerende verdensmester Peter Sagan.

Slovaken hadde en punktering en drøy time tidligere og måtte bruke litt krefter for å komme seg tilbake til hovedfeltet. Han virket imidlertid ikke å være sitt vanlige jeg og satt dårlig posisjonert.

Med 90 kilometer til mål begynte han å slite og måtte slippe feltet. Da han først hadde sluppet feltet var det sjanseløst å komme seg tilbake og europamesteren fra 2016 i Plumelec sto av.

Vinnergruppen går

I et stadig krympende hovedfelt var det Italia, Belgia, Frankrike, Nederland og Tyskland som var toneangivende og i overtall, og prøvde å slite seg løs.

Med 55 kilometer til mål kom flere suksessive angrep og til slutt hadde elleve mann gått av gårde, hvor alle de store nasjonene var representert.

I gruppen satt Xandro Meurisse, Wout Van Aert (Belgia), Mathieu Van der Poel, Maurits Lammertink (Nederland), Davide Cimolai, Matteo Trentin (Italia), Emils Liepins (Latvia), Nico Denz (Tyskland), Michael Albasini (Sveits) og Pierre Luc Périchon (Frankrike).

Bak gikk farten kraftig ned og plutselig hadde gruppen halvannet minutt. Frankrike var ikke helt fornøyd med situasjonen og satte opp folk til å jobbe i feltet, men var sjanseløse mot de sterke rytterne i front.

Tekniske problemer satte Emils Liepins ut av spill og med like under 10 kilometer til mål skapte en velt en ny utskillelse foran. Til slutt satt Van Aert, Trentin, Cimolai, van der Poel og Herrada igjen, mens Xandro Meurisse kom opp på den siste kilomteren.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!