- Isolert og alene

Martin Ødegaard erkjenner utfordringer med skader og coronasituasjonen. Men nå føler han seg ett hundre prosent frisk igjen. Og klar til å prestere for Norge.

ENSOM HVERDAG: Med smitteverntiltakene som landslaget må forholde seg til, blir det lite sosialt liv for Martin Ødegaard. Video: NFF. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Norge - Israel, kl. 18.00 onsdag

ULLEVAAL (Dagbladet): Martin Ødegaard (21) og Lars Lagerbäck (72) stilte i ettermiddag opp på en pressekonferanse på Ullevaal stadion.

Norge møter Israel til privatlandskamp onsdag. Deretter venter Romania og Østerrike i Nations League.

Ødegaard har hatt en trøblete start i Real Madrid med skader, men var tilbake i 1-4-tapet mot Valencia søndag.

GODT HUMØR: Martin Ødegaard stortrives på landslaget. Her gir han og kompis Erling Braut Haaland hverandre en god klem. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
GODT HUMØR: Martin Ødegaard stortrives på landslaget. Her gir han og kompis Erling Braut Haaland hverandre en god klem. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

21-åringen betrakter seg nå som frisk igjen. Han har slitt med jumpers knee og leggen - og sier:

- Kroppen kjennes ganske bra ut nå. Det har vært en litt trøblete periode med skader og sykdom, så det er godt endelig å være tilbake. Å komme tilbake og se gjengen her, føles ganske bra.

Ødegaard kommer fra et Real Madrid som har svingt i prestasjonene. Laget ligger på fjerdeplass i La Liga, fire poeng bak serieleder Real Sociedad.

Nordmannen har gått inn og ut av laget, men først og fremst handler det om å bli skadefri, noe han betrakter seg som nå.

Live-published photos and videos via Shootitlive

- Det er blitt litt ekstra tøft nå, med skader og en tøff situasjon (corona) og alt sånt. Du er mye isolert og alene, det er vanskelig å få besøk og alt sånt. Det blir litt ekstra tøft med den biten, men det er sånt du må håndtere, påpeker Ødegaard.

- Og det er med på å gjøre meg sterkere. Jeg tar det som en bra test, framfor å klage for mye.

Fotballspillerne lever under et knallhardt coronaregime. Blant annet får landslagsspillerne ikke møte andre folk på hotellet i Oslo - som familie og venner - noe som kan være en prøvelse.

Ødegaard fikk mange spørsmål om Real Madrid på pressekonferansen. Han innrømmer at han savner den personlige flyten, men håper det løsner nå.

KLASSE: Martin Ødegaard imponerer med et frekt triks. Video: Rødt Kort / Tobias Becs Vis mer

- Hvordan har du kommet inn i gruppa i Real Madrid?

- Jeg synes det har gått fint. Jeg er blitt tatt godt imot og trives godt. Men nå er det fokus på landslaget, så jeg har ikke så veldig mye å utdype på den biten nå.

Østerrike og Norge topper gruppa i Nations League med ni poeng hver. Gruppevinneren får en ekstra mulighet til å kvalifisere seg til VM-sluttspillet i 2022.

Kampen mot Israel er kontroversiell. Mange - som TV 2-ekspert Jesper Mathisen - mener det er feil med privatlandskamp i ei tid da coronaen eksploderer.

På spørsmål om Israel-møtet svarer Ødegaard:

- Jeg elsker å spille fotballkamper, så det er fint med en kamp til. Vi gleder oss til kamp. Det er det vi liker aller best. For min del er det fint. Sånn jeg har skjønt det har vi fått veldig grønt lys fra myndighetene, så da er ikke det noen spesielt stor diskusjon for min del.

NATIONS LEAGUE

Østerrike43016-49
Norge430111-39
Romania41124-84
Nord-Irland40132-81
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer