Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Isolert

Her står Start-spilleren Terje Leonardsen på god avstand fra resten av Start-troppen. Han har blitt angrepet av den livsfarlige twar-bakterien. Flere spilllere kan allerede være smittet.

Da Terje Leonardsen i går fikk svar på blodprøven, ble han umiddelbart isolert. Preben Gundersen og Stian Ohr kan også være smittet av bakterie. De slet fælt i kampen mot Stabæk søndag, og Gundersen har fått sitt oksygen-opptak halvert.

11 Start-spillere er på sjukelista. Norges Fotballforbund avgjorde allerede i går at dagens kamp mellom Brann og Start må spilles seinere.

Det er ikke første gang at Start rammes av twar. Øyvind Klausen og Morten Pettersen ble angrepet av bakterien i 1993. Start-lege Aleksander N. Sandnes mener årsaken til at Leonardsen er angrepet av twar-bakterien skyldes et altfor tett kampprogram. - Medisinsk sett er det urovekkende at kampene kommer tett som hagl. En så høy belastning for spillerne fører til et svekket immunforsvar og større risiko for skader og sykdom, sier Aleksander N. Sandnes. Han mener at én kamp i uka er nok.

- Da får spillerne tid til restitusjon og trening - i stedet for å gå fra kamp til kamp.

Tett kampprogram

Først fredag eller lørdag vil Sandnes ha svar på om det er flere som er angrepet av den hissige bakterien.

  • På grunn av EM-pausen har NFF satt opp et stramt kampprogram både før og etter EM. I mai spilte Start for eksempel seks kamper på 19 dager - eller nesten hver tredje dag i snitt.

Ikke overrasket

- Det skal ikke så mye til for å bli smittet av twar-bakterien. Det kan skje gjennom så vanlige ting som hosting, nysing, drikking av samme flaske eller til og med bare ved at man sitter inntil hverandre. Derfor er lagidretter spesielt utsatt, sier Aleksander N. Sandnes.

  • I beste fall kan Leonardsen friskmeldes om halvannen uke.

  • I verste fall blir de twar-angrepne sykemeldte i opptil tre måneder.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media