Isometsä anker utelukkelsen

Jari Isometsä anker utelukkelsen på to år, som FIS har besluttet å ilegge ham på grunn av doping. Han mener han bør frikjennes.

For å oppnå dette innser Isometsä at han må avsløre identiteten til den som hjalp ham å injisere stoffet HES. Det oppgir han i en pressemelding.

Ifølge pressemeldingen, som er ført i pennen av Isometsäs advokat Ari Huhtamäki, kommer langrennsløperen til å søke rettferdighet med hjelp fra Finlands skiforbund og «alle som synes at han ikke har gjort noe galt».

Flere ganger har Isometsä sagt at hans hemoglobinverdier er høye. Han hevder igjen at han ikke visste at HES var forbudt, og gjentar at han brukte det fordi han trodde det var den mest effektive metoden for å senke hemoglobinverdien.

Han sier at han hadde lest den finske antidopingkomiteens liste over forbudte stoffer. Der mangler HES på grunn av en slurvefeil.

Isometsä hevder at utelukkelsen er urimelig fordi han i egne øyne ikke er skyldig i å ha brukt noe prestasjonsfremmende stoff. Han har brukt et stoff som ifølge den finske dopinglisten var lovlig for å senke hemoglobinverdien.

- Hva er forskjellen på det og å bruke en saltløsning som ifølge antidopingkomiteen er lovlig, undrer han i pressemeldingen.

Isometsä, som søndag meddelte at karrieren hans var over, ønsker nå tydelig å fortsette som skiløper. Dette understreket han også i et radiointervju i morges.

I pressemeldingen meddeles det imidlertid at han ikke vil uttale seg offentlig igjen før onsdag i neste uke.

(NTB)