Isometsä benekter hormonbruk

Jari Isometsä ble dopingtatt i fjor etter å ha brukt stoffet hemohes. Men han forsikrer at han aldri har brukt EPO eller veksthormoner.

- Det er fritt fram for å betvile det, men for min egen del kan jeg uten videre si at jeg aldri har benyttet slike preparater. Jeg har heller ikke hørt at noen annen på laget har gjort det, sier Isometsä til avisen Keskisuomalainen.

Lørdag ble det kjent at den tidligere landslagssjefen Kari-Pekka Kyrö av politiet mistenkes for å ha kjøpt EPO og veksthormoner av en kriminell liga i Nederland. Kyrö ble avsatt etter dopingavsløringene under Lahtis-VM i fjor.

Hemohes er et blodfortynnende preparat som kan kamuflere bruk av stoffer som EPO. Isometsä benekter likevel tvert at han har brukt det forbudte prestasjonsfremmende stoffet.

Også Finlands skipresident Paavo M. Petäjä kommenterer de nye avsløringene overfor Keskisuomalainen. - Dette er et nytt slag som rettes mot oss med fullt overlegg, selv om finsk langrenn ikke lenger burde utsettes for slikt nå når vi er i ferd med å hente oss igjen, sier han.

(NTB)

NEKTER:</B> Jari Isometsä ber om å bli trodd når han nekter for bruk av hormoner.