Isometsä refser egne

Dopingdømte Jari Isometsä mener Det finske skiforbundet lot seg styre av Norge i sin beslutning om å ikke la ham stille i ski-VM.

Det blir ingen VM-reise for Janne Immonen, Jari Isometsä, Mika Myllylä eller Milla Saari. Bare Virpi Kuitunen får delta. Hun er regjerende verdensmester i jaktstart og er dermed direktekvalifisert på den distansen.

En skuffet Isometsä snakket i går ut til Finlands MTV3.

- Jeg har sonet ferdig dommen 15. februar, ei uke før VM. Jeg kunne gått flere konkurranser før mesterskapet, men de ville ikke gi meg sjansen, sier finnen.

FIS åpnet for ei uke siden for at de finske løperne som ble dopingtatt i Lahti-VM i februar 2001 kunne meldes på til mesterskap. I praksis innebar dette at de finske løperne kunne få delta i neste års VM i Val di Fiemme. Da har de nemlig sonet ferdig sine dommer.

Meldingen ble svært dårlig mottatt i den norske skileiren og i går bøyde finnene av for presset. Svein Tore Samdal ble ikke overrasket over beslutningen.

- Finnene skjønte nok at de måtte tilpasse seg langrennsverden for å få igjen tilliten. Jeg synes det var en voksen avgjørelse, sier kvinnelandslagstreneren.