- Israel er fordømt av FN på alle bauger og kanter

Drillo syns det er rart at U21-EM går der.

IKKE NOEN ISRAEL-VENN: Egil Olsen syns det er rart at Israel får arrangere U21-EM i fotball de neste ukene.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
IKKE NOEN ISRAEL-VENN: Egil Olsen syns det er rart at Israel får arrangere U21-EM i fotball de neste ukene. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): På tampen av ettermiddagens pressekonferanse i forbindelse med a-landslagets viktige VM-kvalikkamp mot Albania fredag, fikk landslagssjef Egil Drillo Olsen spørsmål om hva han syns om at Israel står som arrangør av EM-sluttspillet for U21-landslag.

Som kjent møter Norge Israel i mesterskapets åpningskamp i morgen kveld, men Drillo syns det er merkelig at mesterskapet går av stabelen der.

- Jeg syns det er litt rart, jeg er litt overraska, sa Drillo, før han la til at han ikke kunne gjøre noe med det når de først var tildelt arrangementet.

Fordømt
På spørsmål om hva han personlig mente, svarte han at han mente det samme som størstedelen av verden.

- Israel er fordømt av FN på alle bauger og kanter, sa Drillo på pressekonferansen.

Før Israel-seansen hadde Drillo snakket om at Norge har vært uheldige så langt i denne VM-kvaliken.

- Vi har faktisk vunnnet alle fem kampene i sjanser, men vi sitter igjen med to seire, en uavgjort og to tap, slo Drillo fast, før han understreket at det fortsatt er stor mulighet for å kvalifisere seg til Brasil-VM.

- Jeg tipper at hvis vi vinner alle fem kampene som gjenstår, så vinner vi gruppa. Selv om det ikke er helt opplagt, sa Drillo.

Vilsvik usikker
Det første hinderet er altså Albania, laget som overraskende slo Norge på Ullevaal i mars. De elleve som skal starte i revansjeoppgjøret har aldri vært vanskeligere å plukke ut, sier Drillo.

- Det er håpløst å ta ut det laget her, det er lenge siden det har vært så åpent. Brede starter, og det gjør Rune, Tarik og Daniel også. Resten har jeg ikke peiling på.

Det er også usikkert om Strømsgodsets Lars-Christopher Vilsvik kan spille kampen mot Albania. Vilsvik trente ikke i dag, og kommer til å ta det pent også i morgen.

- Han fikk et eller annet oppi setemuskelen på treninga i går, men det sitter så vanskelig til, så det er vanskelig å si om det er en muskelkrampe eller en strekk, sier landslagslege Thor Einar Andersen til Dagbladet.

- Han blir med til Albania, så håper vi det glir over.