Israel hjalp England

Kroatia EM-klare.

Israel slo Russland 2-1 i Tel Aviv lørdag. Dermed er England plutselig i førersetet i kampen om EM-billett, mens Kroatia er klare, selv etter tap for Makedonia.

For selv om Russland slår Andorra hjemme i siste kamp, klarer engelskmennene seg med poeng i kampen mot Kroatia, som ikke kan bli forbigått av Russland.

Dersom England slår Kroatia med tre mål eller mer er plutselig de rødhvite gruppevinnere. Det ble klart etter at Kroatia tapte 0-2 for Makedonia lørdag.

England ligger to poeng foran Russland, men vil havne foran ved poenglikhet på grunn av innbyrdes oppgjør.

- Så klart vi er veldig, veldig skuffet. Vi var nær. Vi var det laget som dominerte kampen, sa Russlands trener Guus Hiddink.

Kampen i Tel Aviv ble en nervepirrende affære, og på tribunen var det blant annet møtt opp flere engelskmenn som heiet på Israel. Russiske supportere møtte også mannsterkt opp. Russland er ett av de landene som har hatt størst utvandring til Israel.
Stolpeskudd
Hjemmelaget gikk tidlig i ledelsen, men Russland presset på hele veien.

Allerede etter ti minutter sendte Elyaniv Barda hjemmelaget i føringen, etter ett flott gjennomspill av Barach Yitzhaki. Og selv om russerne presset på fram mot pause kom ikke utligningen.

Ett kvarter inn i annen omgang kunne imidlertid russerne juble. Dinijar Bilaletdinov hamret ballen i nettet.

Russland presset på mot slutten av kampen og hadde blant annet ett skudd i stolpen. Men det israelske forsvaret holdt unna og to minutter på overtid sørget i stedet Omer Golan for hjemmeseier 2-1.

JUBEL: Engelskmenn hadde møtt opp på stadion for å heie på Israel i kveld. Foto: AP/SCANPIX
JUBEL: Engelskmenn hadde møtt opp på stadion for å heie på Israel i kveld. Foto: AP/SCANPIX Vis mer

Dermed er England i pole-position til å ta annenplassen i gruppe E etter en trøblete kvalifisering.

(NTB)